PUTENA POSRNUĆA

Seks-skandali 'svetih ljudi' potresaju Indiju

Vjernici su ogorčeni - jedan guru snimljen je u seksualnom odnosu s dvije žene, a drugi je u bordelu zapošljavao stjuardese. Nithyanandu Swami (32) zasad je osumnjičen za kriminalnu urotu, prevarantstvo i silovanje
 AFP

BANGALORE - Indijska policija uhitila je 32-godišnjeg hinduskog “svetog čovjeka” Nithyanandu Swamija, koji ima tisuće sljedbenika širom Indije, ali i u inozemstvu, od kojih bi mu neki mogli i pokušati nauditi nakon što se pojavila snimka njegovih seksualnih orgija s dvije žene.

‘Namještaljka je, nisam kriv’

Swami, među čijim su sljedbenicima i obožavateljima i istaknuti političari i filmske zvijezde, uhićen je u turističkom odredištu Shimli na sjeveru Indije. On je nedavno bio prisiljen podnijeti ostavku na vođenje Centra spoznaje ( Dhyanapeetam) pošto su TV postaje prikazale isječke iz njegova “kućnog videa”, za koji se navodi da je snimljen u prostorijama toga centra u južnoindijskom gradu Bangaloreu. U međuvremenu, morao se skloniti od stotina ogorčenih i razočaranih vjernika koji su porazbijali njegov ured, potrgali njegove postere i tražili ga da se s njime obračunaju jer ih je iznevjerio: uzimao njihov novac i lažno se predstavljao kao asket.

Swami, koji ima duhovne i centre za pomoć siromašnima i u Europi i SAD-u, tvrdi da mu je sve namješteno i da snimka nije autentična, ali policijski detektiv D. V. Guruprasad potvrđuje da se protiv pritvorenika vodi istraga za varanje, kriminalnu urotu i silovanje.

Oteo maloljetnu osobu

Ovo je najnoviji u nizu nedavnih skandala hinduskih “svetih ljudi”. Jedan je razotkriven kao vlasnik bordela u kojem je zapošljavao stjuardese i studentice, a drugi je optužen za otmicu maloljetne osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:10