napadnuta i supruga

Ubijen jedan od najbogatijih Britanaca: Pronađen mrtav u svom domu, imao je rane od uboda nožem

Policija je uhitila 34-godišnjaka zbog sumnje na ubojstvo, piše britanski Times
Britanska policija, Ilustracija
 Bradford Telegraph&argus/Swns/Swns/Profimedia

Jedan od najbogatijih Britanaca pronađen je mrtav u svom domu, a njegova supruga bori se za život.

Sir Richard Lexington Sutton (83) pronađen je sinoć oko 21 sati, a na tijelu je imao rane nastale uslijed uboda nožem. Njegova supruga ozlijeđena je i hitno prebačena u bolnicu.

Policija je nakon ispitivanja svjedoka krenula u potragu za Range Roverom. Tijekom noći i jutra pratili su automobil kroz četiri okruga, duž više od 160 kilometara, prije nego što su ga zaustavili u četvrti Hammersmith u zapadnom Londonu.

Policija je uhitila 34-godišnjaka zbog sumnje na ubojstvo, piše britanski Times. Muškarac je prebačen u bolnicu zbog ozljeda koje nisu opasne po život, a policija vjeruje da je osumnjičeni poznavao žrtvu.

Bogatstvo Sira Suttona, čija obiteljska plemićka titula potječe iz doba kralja Jamesa I, procjenjuje se na oko 301 milijuna funti. Osim gotovo dva milijuna funti vrijednog imanja Moorhill u Dorsetu, u kojem je pronađen mrtav, Sutton je još posjedovao hotel Sheraton Grand s pet zvjezdica, luksuzni hotel Athenaeum na Piccadillyju i nekoliko farmi. Procjenjuje se da on i njegova obitelj ukupno posjeduju oko 3000 hektara zemlje diljem Velike Britanije.

Sunday Times je nedavno Sir Suttona svrstao na 435. mjesto na listi najbogatijih osoba u Britaniji.

83-godišnji milijunaš razveo se od prve supruge, Talijanke Fiamme Sutton, s kojom ima dvoje djece, sina Davida (61) i kćer Caroline (55), kao i petero unučadi.

Na imanju je navodno živio s drugom suprugom, Anne Schreiber, koja se trenutačno bori za život nakon zadobivenih ozljeda.

"Sir Richard bio je brižan, darežljiv i topao obiteljski čovjek koji je iskreno brinuo za one koji su radili za njega, kao i za članove svoje šire obitelji", izjavio je njegov glasnogovornik.

"Tamo žive Suttoni. Imaju dvoje odrasle djece i unuke. Užasno je to. Nisam mogao ni zamisliti da se ovako nešto može dogoditi. Divni su to ljudi.", rekao je jedan od susjeda Daily Mailu.

Drugi lokalni farmer potvrdio je da je helikopter satima kružio nad imanjem.

"Sinoć sam vidio helikopter iznad kuće i vozilo hitne pomoći. Ljudi koji tamo žive su stari engleski vlastelin i njegova supruga", rekao je jedan od susjeda.

Lokalni zastupnik, Simon Hoare, opisao je preminulog kao "pravog gospodina".

"Poznavao sam ga i prije nego što sam postao zastupnik jer je moja tvrtka radila na njegovom imanju prije puno godina", rekao je konzervativni zastupnik. "Bio je šarmantan čovjek, imao je vrlo dobar smisao za humor, bio je politički pronicljiv i genijalan. Bio je slika i prilika gospodina".

"Ovo nije nešto što biste očekivali da bi se moglo dogoditi u Sjevernom Dorsetu niti nešto na što smo ovdje navikli. Nadam se da će doktori spasiti ozlijeđenu ženu jer je jedno ubojstvo šokantno, ali dvostruko ubojstvo bilo bi zastrašujuće", dodao je Hoare.

Policija nije dala puno detalja, rekli su tek da su pokrenuli "punu istragu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:33