OBJAVLJENA SNIMKA

Ukrajina dobila svojeg Ramba: Sam samcat u jednom danu uništio pet ruskih tenkova i još tri vozila

Ukrajinski padobranac uništio je pet tenkova i tri vozila pješaštva uz pomoć američkih projektila Javelin

Uništavanje ruskog borbenog vozila projektilom Javelin

 Ministarstvo obrane Ukrajine

Jedan je ukrajinski vojnik uništio čak pet ruskih tenkova u jednom danu korištenjem protutenkovskog ručnog raketnog bacača Javelin, priopćilo je ukrajinsko Ministarstvo obrane. Ovaj je podvig postigao tijekom ruskog napada na ukrajinsku 79. zračno-jurišnu brigadu u blizini grada Marinka, u istočnoj ukrajinskoj regiji Doneck.

Ukrajinski padobranac uspio je uništiti pet tenkova i tri borbena vozila pješaštva uz pomoć američkih protutenkovskih projektila Javelin, priopćila je brigada, kako prenosi Daily Mail. Video snimka prikazuje projektile kako pogađaju ruske tenkove, koji potom eksplodiraju i gore.

SAD je naoružao Ukrajinu s oko 8500 projektila Javelin od početka ruske invazije prošle veljače. Projektili Javelin, koje se smatra moćnim protutenkovskim oružjem koje se lansira s ramena, postali su još u ranoj fazi rata ključni dio obrane zemlje.

"Američko oružje u ukrajinskim rukama čini čuda", navelo je ukrajinsko Ministarstvo obrane.

Na temelju snimke nije moguće pouzdano zaključiti kada su se udari dogodili, ali pojavila se u trenutku kada dolaze izvješća kako Rusi pokušavaju napredovati kod Marinke u nastojanju da uspostave kontrolu nad regijom. Ruski online izvor vijesti Readovka inzistira da su invazijske snage učvrstile svoje položaje južno od Marinke i ne spominju gubitke.

Tvrdnje Ukrajine tek trebaju biti neovisno potvrđene, ali snimka objavljena u srijedu prikazuje dvije različite formacije brda koje nalikuju onima viđenima oko Marinke.

Marinka, inače, trpi ponavljane napade ruskih snaga i praktički je sravnjena sa zemljom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:53