PORUKA NA VELESAJMU

Provokacija na najvećem punktu za cijepljenje u državi: Nitko se nije sjetio obrisati ovaj grafit

U tijeku je intenzivna medijska kampanja koja poziva na cijepljenje. U isto vrijeme antivaksersku poruku na Velesajmu nitko ne miče
Antivakserski grafit kod ulaza na Velesajam
 Lana Ribarić/Jutarnji list

U Hrvatskoj je s dvije doze dosad cijepljeno više od milijun ljudi, nešto malo više od 30 posto ukupnog odraslog stanovništva. Ali kako su najave o četvrtom valu i opasnom delta soju sve glasnije, jasno je da to za kolektivni imunitet nije dovoljno. Vlada i Stožer čine sve kako bi privoljeli još više ljudi da cijepe.

Otvaraju se novi punktovi, omogućen je dolazak na cijepljenje bez najave, a intenzivna medijska kampanja pod egidom "Misli na druge, cijepi se" u punom je jeku. Pridružuju joj se poznate osobe, medijske ličnosti i sportaši a dosad je na promotivne materijale utrošeno puno novca.

image
I ministar Vili Beroš cijepio je građane na Velesajmu
Srdan Vrancic/Cropix

I zbog svega toga prilično je bizarno da je ispred Zagrebačkog Velesajma, centralnog mjesta za cijepljenje u Zagrebu, i vjerojatno najmasovnijeg punkta u cijeloj zemlji osvanuo veliki grafit protiv cijepljenja.

Kod izlaza iz pothodnika koji vodi na Velesajam naime netko je parafrazirajući glavnu poruku Vlade napisao "Misli ne sebe, nemoj se cijepiti".

Grafit na tom mjestu stoji već neko vrijeme i pomalo je bizarno da nadležne institucije koje se toliko trude provesti važnu javno zdravstvenu kampanju grafit nisu primijetile, a kamoli uklonile.

image
Dosad se u zemlji s dvije doze cijepilo preko milijun Hrvata
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:35