NEPLAĆENI POSAO

Ugledni arhitekti traže ovrhu nad poznatom građevinskom tvrtkom

Tvrtka poznata po problemima s vodom na Vrbanima III uložila je žalbu na ovrhu DAZ-a, pa će se postupak rješavati kroz parnični postupak na Trgovačkom sudu

ZAGREB - Društvo arhitekata Zagreba zatražilo je sudsku ovrhu nad tvrtkom Zagrebgradnja d.o.o. zbog neplaćanja duga od oko 700 tisuća kuna za provedeni arhitektonsko-urbanistički natječaj sportsko-rekreacijskog centra Vrbani III.

Nisu platili troškove

Poznata zagrebačka građevinska tvrtka, koja je u središte zanimanja javnosti dospjela zbog slučaja s otrovanom vodom u naselju Vrbani III, nije poštovala ugovor s DAZ-om u kojem se obvezala da će platiti sve troškove natječaja do početka ove godine.

Pobjednici natječaja, arhitekti Igor Franić, Mladen Jošić i Nenad Kondža, koji su za Zagrebgradnju izradili arhitektonsko-urbanističko rješenje Hrvatskog olimpijskog doma, sportske dvorane, zatvorenog olimpijskog bazena i hotela na Vrbanima III, već deset mjeseci čekaju da im se isplati gotovo 200 tisuća kuna naknade.

Zakinuti su i arhitekti koji su osvojili drugu i treću nagradu, kao i članovi ocjenjivačkog suda, tehnička komisija i tajnica natječaja.

Zagrebgradnja je uložila žalbu na ovrhu DAZ-a, pa će se postupak rješavati parnicom na Trgovačkom sudu.

Nisu se uspjeli dogovoriti

- Pokušali smo se sa Zagrebgradnjom dogovoriti o plaćanju naknade, na službeni i neslužbeni način, no oni su se oglušili pa smo bili prisiljeni na ovaj način tražiti svoj novac.

Nije mi baš jasno zašto se to događa jer oni su ozbiljna tvrtka s kojom želimo raditi, ali tako da se poštuju ugovorne obveze - kaže predsjednik DAZ-a Damir Ljutić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 02:44