VELIKA POHVALA

Ugledni Financial Times zagrebački advent proglasio jednim od deset najboljih na svijetu

‘Zagrebački božićni sajam nije ograničen na jednu lokaciju, već adventsko veselje zahvaća skoro čitavi grad‘

Advent Zagreb

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Ugledni Financial Times je na listu najboljih božićnih sajmova diljem svijet uvrstio i onaj zagrebački ističući da u hrvatskoj metropoli ne postoji samo jedna adventska lokacija, već božićno veselje zahvaća gotovo čitavi grad.

Na popisu se nalaze poznati božićni sajmovi u Beču u Austriji, Dresdenu u Njemačkoj, Talinu u Estoniji, Bathu u Engleskoj, Montbéliardu u Francuskoj, San Franciscu i Chicagu u SAD-u, Kopenhagenu u Danskoj te u Singapuru.

Za adventski sajam u Zagrebu pišu da božićne aktivnosti nisu ograničene samo na jedno mjesto, već godišnji adventski spektakl obuzme cijeli grad, pa je skoro svaki kutak posvećen veselju.

Tradicionalne hrvatske delicije poput fritula i sarmi mogu se kušati parku Zrinjevac i na Trgu bana Jelačića, dok će se glazbeni nastupi odvijati u modernom Caffeu de Matoš i na brojnim zagrebačkim balkonima.

Vrhunac je, kažu trendi Zagrepčani, Fuliranje (naglašavaju kako je to hrvatski izraz za ‘fooling around‘) s DJ-evima i uličnom hranom na Strossmayerovom trgu, gdje najbolji gradski kuhari osmišljavaju nove verzije tradicionalnih jela.

Advent Zagreb se održava od 2. prosinca do 7. siječnja, a više detalja možete pronaći na adventzagreb.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:38