Došao je i taj čas

Osnovano je Hrvatsko udruženje zdravstvenog turizma

Za predsjednika udruge izbran je Miljenko Bura, za prvog dopredsjednika Denis Kovačić, a obojica su bili pomoćnici ministra zdravstva zaduženi za zdravstveni turizam u dvije bivše vlade.
Osnovni ciljevi jesu bolje korištenje termalnih resursa na kontinentu i povezivanje zdravstvenog turizma s ruralnim razvojem i proizvodnjom organske hrane.
 Getty Images/iStockphoto

Zbog ubrzanja razvoja zdravstvenog turizma i pristupanja novim tržištima s ponudom najkvalitetnijih medicinskih usluga i tretmana, u Zagrebu je osnovano Hrvatsko udruženje zdravstvenog turizma (HUZT), čiji su osnivači organizacije i pojedinci koji na tom području rade desetljećima, a dosad su djelovali odvojeno kroz regionalne klastere i bez veće koordinacije, priopćeno je u petak nakon osnivanja HUZT-a.

Za predsjednika udruge izbran je Miljenko Bura, za prvog dopredsjednika Denis Kovačić, a obojica su bili pomoćnici ministra zdravstva zaduženi za zdravstveni turizam u dvije bivše vlade.


Glavne aktivnosti

Najavljuju kako će jedna od glavnih aktivnosti udruge biti priprema projekata za sufinanciranje iz EU fondova u sljedećem financijskom razdoblju od 2021. do 2027. godine.

Na taj način se mogu apsorbirati značajna sredstva i potaknuti strane investicije u tom obliku turizma visokih dodanih vrijednosti i velikih mogućnosti za zapošljavanje visoko kvalificirane radne snage, što je jedan od načina zaustavljanja odljeva najkvalitetnijeg zdravstvenog kadra u inozemstvo, kaže Bura.


Ciljevi udruge

Ciljevi udruge su bolje korištenje termalnih resursa na kontinentu i povezivanje zdravstvenog turizma s ruralnim razvojem i proizvodnjom organske hrane kroz uključivanje nosioca te proizvodnje.

Udruženje će poticati i provoditi usavršavanja članova HUZT-a radi usvajanja novih vještina neophodnih za kvalitetnu brigu o klijentima koji dolaze zbog zdravstvenih usluga iz dalekih zemalja, kaže se u priopćenju.

IZVOR: Hina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:05