SHUTTERSTOCK
jednostavno i ukusno

Bez pečenja! S blagdanskim čokoladnim vjenčićima ne možete pogriješiti, a tako se brzo naprave

Umotate ih u prozirni celofan i na vrh stavite ukrasnu mašnu - dobit ćete savršen poklon iz kućne radinosti

Za slatki okus Božića i posebnu, blagdansku atmosferu, isprobajte ove jednostavne i hrskave čokoladne vjenčiće koji se rade bez pečenja, a sastoje se od cimeta, brusnica i pistacija. Osim toga, umotate li ih u prozirni celofan i na vrh stavite ukrasnu mašnu, dobit ćete savršen poklon iz kućne radinosti kojim možete obradovati drage ljude oko sebe.


Blagdanski čokoladni vjenčići

Sastojci:

  • 150 g tamne čokolade (70% kakaa), razlomljene na manje komade
  • 25 g neslanog maslaca
  • 1 jušna žlica zlatnog sirupa (možete ga zamijeniti, javorovim sirupom, medom ili melasom)
  • 1/8 čajne žličice cimeta
  • kora 1 mandarine
  • 100 g kukuruznih pahuljica
  • 50 g sušenih brusnica
  • 60 g nasjeckanih pistacija
  • za ukrašavanje šećerni posip u raznim oblicima (mrvice, zvjezdice, kuglice..) te jestivi gliter

Priprema:

  1. Dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje i stavite na stranu.
  2. U veliku zdjelu stavite komade čokolade, maslac i zlatni sirup i zatim zdjelu stavite na manji lonac s tek uzavrelom vodom pazeći da zdjela ne dotakne vrelu vodu. Polako miješajte dok se sastojci ne rastope i povežu, a zatim zdjelu stavite na stranu da se polako hladi.
  3. Umiješajte cimet i naribanu koricu mandarine u mješavinu rastopljene čokolade, a nakon toga umiješajte i kukuruzne pahuljice pazeći da ih ne zdrobite. Pazite da sve bude obavijeno čokoladom pa tek onda umiješajte brusnice i pistacije.
  4. Dobivenu smjesu razdijelite na 9 jednakih hrpica na limovima za pečenje, zatim pomoću čajne žličice u svakoj napravite rupu. Pazite da vjenčići budu otprilike iste debljine u svakom dijelu kako ne bi pucali kad se ohlade.
  5. Ukrasite ih dekorativnim posipom i stavite u hladnjak. Kad se posve ohlade poprskajte ih jestivim gliterom kako bi im dali blagdanski sjaj.
  6. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana.

ISPROBAJTE I OVE SJAJNE BLAGDANSKE RECEPTE:

Linker
14. travanj 2024 14:15