Sharon Stone

 BAUERGRIFFIN/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA BAUERGRIFFIN/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA
Glumačka ikona

Tajna odličnog izgleda Sharon Stone (64): Da, zdravo se hrani, ali prioritet joj je nešto sasvim drugo

Američka glumica (64) oduševila je fanove fotkom u bikiniju, ali naglašava da su za to zaslužni prehrana, vježbanje i meditacije

Sharon Stone (64) nas je oduševila svojim izgledom u Sirovim strastima prije 30 godina. No, čini se da njezin seksepil i ljepota ne blijede jer je prije nekoliko tjedana objavila fotografiju u bikiniju i opet raspametila svoje fanove. Kako joj to polazi za rukom? Zapravo, Sharon brine svakodnevno o svom zdravlju i izgledu.

- Radim za to. Radim na svemu. Za mene je disciplina neka vrsta slobode - rekla je u jednom intervju. Njezine tajne fitnessa i wellnessa koje je održavaju zdravom i sretnom u 64. godini očito djeluju, a evo koje su to.




Dosljednost i različite vrste treninga su ključne

Ne moramo naglasiti koliko je dosljednost neophodna kad je riječ o održavanju top forme, a toga je itekako svjesna i Sharon kojoj je fitness visoko na listi prioriteta. Ne samo to, američka glumica vježba do čak pet puta tjedno.

Međutim, Sharon je otkrila i da redovito mijenja vrstu treninga.

- Svaki put kad vježbam, radim nešto drugačije ovisno o tome koji dijelovi tijela trebaju biti u pokretu - istaknula je.

S obzirom na to da redovito mijenja vrstu treninga, Sharon je naglasila da voli različite oblike aktivnosti. Samo neki od njih su joga, istezanje, pilates, ples i trening snage.

Svaki dan se kreće i nosi utege za ruke

Osim što provodi dosta vremena vježbajući, glumica se nastoji više kretati tijekom dana.

- Povremeno tijekom dana ustanem i krećem se. Radim to kad sam na setu - rekla je.

Dodaje da nekad podiže noge, izvodi udarce nogama, radi vježbe na tlu i slično. Isto tako, otkrila je da redovito koristi utege za ruke.

- Stavljam ih dok sam za računalom ili za radnim stolom i držim ih cijeli dan jer biste se zaprepastili koliko možete vježbati na računalu s nekoliko kilograma na rukama - otkrila je.


Zdrava prehrambene navike

Ne moramo se lagati, za dobar izgled i dobro formu, važno je i kako se hranite. Za Sharon to znači redovita konzumacija jaja, nemasnog mesa i ribe. Isto tako, redovito jede namirnice niskog glikemijskog indeksa, kao što su leća, kvinoja i povrće.

- Ne jedem puno prerađene hrane, iako se nisam uspjela riješiti čipsa - iskrena je.

Uz to, redovito konzumira biljne čajeve bez kofeina, a izbjegava kavu.




Tijelo, um i duhovno blagostanje su prioriteti

Osim što ima odličan režim vježbanja i svakodnevno se kreće da bi održala top formu i zdravlje, Sharon ne misli da je samo fizičko zdravlje dovoljno. Ona smatra da tijelo, um i duh moraju biti dobro da bismo mi bili dobro.

- Moramo se zapitati: Jesmo li danas pridonijeli dobrobiti našeg tijela, našem mentalnom zdravlju i našem duhovnom zdravlju? - rekla je Stone u jednom intervju.

Glumica je rekla da joj u tome pomažu meditacije i spisi budističkog učitelja Bukkya Denda Kyokaia.

- Slušam Kivinu meditaciju koja se zove pjevanje Zelena Tara i jako ju volim - kaže Stone.


Susret sa smrću doveo je Stone do ljubavi, iscjeljenja i pronalaska svrhe

Glumica je 2001. umalo umrla od moždanog udara, a od njega se oporavljala gotovo sedam godina. U intervju s Oprah je otkrila da je moždani ostavio izuzetan trag na njoj, ali joj je njezino samopouzdanje dalo snage da se izbori.

Biti tako blizu smrti naučilo ju je mnogo o ljubavi, kako se izliječiti i pronaći svrhu u svom životu. To je opisala u svojoj autobiografiji, bestseleru New York Timesa, The Beauty of Living Twice.




Ravnoteža između vremena za obitelj i za sebe

Američka glumica nastoji imati uravnotežen život, a najveći fokus je na ljudima koje voli. Izuzetno joj je važno vrijeme koje provodi u krugu obitelji, no traži i vrijeme za sebe. Upravo tada se posvećuje svojim filmskim ulogama i kaže da sada puno više uživa u svom pozivu.

- Dakle, što se tiče glume: još uvijek mi se sviđa. Zapravo, sviđa mi se više nego prije. Osjećam se mnogo ugodnije u njoj i puno je lakše raditi. Osjećam manji pritisak kada to radim sada jer to nije cijeli moj svijet. Imala sam i duboka životna iskustva koja sad mogu unijeti u to. Kad radni dan završi, bio dobar ili loš, a uglavnom je uvijek dobar, odlazim kući u dom pun ljubavi, tako da ništa strašno - ispričala je Stone.

I ne samo to, ne boji se starenja!

- Ne vidim starenja kao negativnu stvar. Ja biram starenje. Stariti je moj cilj - istaknula je.

- Bila sam na intenzivnoj njezi devet dana i stopa preživljavanja onoga što sam proživjela je vrlo niska. Ne treba mi netko tko će me tjerati da se osjećam loše zbog starenja. Reći ću vam zbog čega se osjećate loše: kad mislite da možda nećete ostariti - navela je.

image
MATT BARON/SHUTTERSTOCK MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Linker
14. travanj 2024 10:52