Slobodno se zaigrajte
 FOTOGRAFIJE: DEAGREEZ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
uz pomoć jednostavnog selfija

Virtualno isprobavanje je tu - provjerite kako vam stoji određena boja za kosu, make up i ostali proizvodi za ljepotu online

Zabavno je, nećete bacati novac uzalud i sigurno ćete biti zadovoljniji rezultatom kad kupite proizvod koji ste ‘provjerili‘ na sebi

Okinite brzi selfi i zabavite se isprobavajući novi cool imidž, make up, novu boju kose... Sve ono što se u svijetu događalo proteklih mjeseci, a uskoro će biti i godina dana, odrazilo se apsolutno u svim sferama naših života, a posljedice su osjetile i sve industrije uključujući i industriju ljepote. Tijekom karantene, drogerije nisu radile pa se ljudi nisu mogli opskrbiti proizvodima za 'dotjerivanje', ali je zato došlo do eksplozije online prodajte proizvoda namijenjenih za ljepotu. No, svi znamo da online kupnja može biti zeznuta, naročito ako tražite točno određenu nijansu boje ruža ili, primjerice, sjenila jer u toj situaciji nema testera koji bi vam mogao pomoći u odluci.

Nedavno istraživanje koje je provela jedna kozmetička kuća je pokazalo da čak 58 posto kupaca tvrdi da bi puno češće kupilo neki novi proizvod za ljepotu kad bi ga prvo mogli isprobati. I zaista, na industriju ljepote nije utjecalo samo zatvaranje trgovina već i činjenica da su iz njih, kad su one opet otvorene, izbačeni takozvani testeri koji su za mnoge bili ključan korak u odabiru nekog beauty proizvoda. A kako se čini da su testeri zauvijek otišli u povijest zbog pitanja njihove sigurnosti i zaštite zdravlja kupaca, industrija ljepote morala se na brzinu snaći. I snašla se pa tako ulazimo u novo doba odabira i kupnje proizvoda za ljepotu uz pomoć novih tehnologija. Velik broj beauty brendova nudi na svojim internetskim stranicama tehnologiju za virtualno isprobavanje ('virtual try-on') kozmetike i boja za kosu. I tako sada iz udobnosti svog kauča ili naslonjača možemo isprobavati doslovno na tisuće uzoraka lakova za nokte, boja za kosu, make up proizvoda - i to sve sigurno, higijenski, bez žurbe i nereda i obojenih nadlanica te, ne manje važno, bez onog groznog osvjetljenja iz trgovina!

Postupak je krajnje jednostavan: odete na stranicu brenda koji vas zanima, uploadate svoj selfie ili svoju prednju kameru namjestite na real-time prikaz, kliknete na make up proizvod ili boju kose koju želite isprobati i to je to. Tehnologija virtualnog isprobavanja će vam pokazati kako bi točno koraljno crveni MAC-ov ili L'Orealov ruž izgledao na vama ili kako biste izgledali s drastično promijenjenom bojom kose. I sve to bez obaveze kupnje. Evo samo nekoliko primjera, gdje i što možete isprobati, a dalje nastavite istraživati sami.


Nova boja kose za novi look

Što

S Redkenovim alatom za isprobavanje novih boja za kosu moći ćete virtualno mijenjati boju kose koliko vam srce želi, odnosno dok ne pronađete onu koja vam se najviše sviđa. I znat ćete točno što želite prije nego što odete u frizerski salon ili u drogeriju po boju.

Kako

Uploadajte svoju sliku, zatim odaberite koja je vaša boja kose (npr. plava crvena...) i onda se bacite na isprobavanje. Imate na raspolaganju više od 70 nijansi.

Gdje - OVDJE


Šminka na 'izvol'te'

Što

Maybelline je također usvojio tehnologiju virtualnog isprobavanja šminke i virtualnih makeovera kako bi svojim klijentima pomogao da odaberu savršene nijanse za sebe. Ne nedostaje ni pomoć u odabiru tona podloge, što će sigurno mnogi s radošću iskoristiti.

Kako

Na njihovoj web stranici uploadajte svoju sliku i iz svoje dnevne sobe isprobajte bilo koji make up look koji vam padne napamet.

Gdje - OVDJE


Isprobavajte uz savjete profesionalnih vizažista

Što

MAC Cosmetics je lansirao svoj alat za virtualno isprobavanje koji omogućava da isprobate više od 200 nijansi make up proizvoda te da, ako volite, dobijete i pokoji savjet profesionalnih vizažista. Naime, u ponudi imaju i chat s vlastitim vizažistima.

Kako

Za virtualno isprobavanje odaberite proizvod koji vas zanima i kliknite „try it on”, zatim uključite svoju live kameru ili uploadajte svoj selfie i odaberite nijansu koju god želite.

Gdje - OVDJE


I make up i boje za kosu na istom mjestu

Što

Bilo da želite isprobati šminku ili neku novu boju za kosu, L'Orealov alat za virtualno isprobavanje će vam to omogućiti.

Kako

Uploadajte svoju fotku ili uključite live kameru, odaberite proizvod koji želite isprobati i digitalno ga „nanesite” da vidite kako vam pristaje!

Gdje - OVDJE

Linker
05. ožujak 2024 19:27