Izložba "New Visual Values"

Dašak atmosfere New Yorka u središtu Zagreba

Foto: Bruno Pogačnik Wukodrakula i Ivana Vukšić/

New Visual Values je višegodišnji kustoski projekt tandema Tarwuk, koji čine umjetnici Bruno Pogačnik Wukodrakula i Ivana Vukšić s adresom u New Yorku. Projekt se odvijao u više faza u New Yorku i Zagrebu u suradnji s međunarodnim vizualnim umjetnicima te je završio prezentacijom publikacije i izložbe foto-eseja Hrvoja Slovenca u Galeriji Kranjčar. 

Projekt koji je sinoć predstavljen u Galeriji Kranjčar pokrenut je pozivom četrnaest umjetnika i umjetnicada da pošalju svoj digitalni rad koji je zatim otisnut na A3 format. Nakon toga radovi su ugrađeni u zidove kluba imeđunarodno poznate franšize koja se brendira kao mjesto za uspješne kreativce, u vrijeme njegova građenja na Lower East Side u New Yorku. Nakon što su radovi postavljeni ispod izolacije i zagrađeni knaufom, zidovi su obojani i nema fizičkog traga ove akcije u prostoru – postoji reprezentacijski materijal u obliku foto-eseja Hrvoja Slovenca i knjige projekta koji komuniciraju s publikom. Pozicionirajući se u odnosu na ovaj kontekst, Tarwuk je organizirao izložbu nekih od najzanimljivijih lokalnih i međunarodnih umjetnika koja je skrivena od digitalnog svijeta i nevidljiva za publiku.

Foto: Vanja Žanko, PR

Na projekt se osvrnula i Vanja Žanko, svojevrsna kustosica zagrebačke izložbe:“Otvorenje projekta New Visual Values unio je dašak atmosfere New Yorka u Zagreb. Inovativnim formatom izložbenog postava i neposrednom medijacijom projekta prema publici. Publikacija povezuje umjetnike iz Zagreba i New Yorka čiji naručeni radovi za ovaj projekt progovaraju transnacionalnim jezikom o odnosima tijela u pokretu i prostora u arhitekturi. Nakon ove, priprema se promocija u New Yorku.”

Tko je sve posjetio otvorenje izložbe pogledajte ovdje.