Profimedia, Alamy
ZASTARJELI TRENDOVI

5 stvari koje dizajneri interijera ne bi voljeli vidjeti u vašem domu

Koliko god ta činjenica nekima teško padala, jesen je iza ugla. A, s njom obično dolaze i manje ili veće preinake u našim domovima, kako bi predstojeći hladni mjeseci bili što ugodniji. Dizajneri interijera često nisu sukladni oko toga kako bi trebali izgledati prostori u kojima živimo, no, sudeći po posljednjim člancima na ovu tematiku, stručnjaci su složni da idućih pet trendova trebamo na neko vrijeme zaboraviti.

1. OUT: Potpuno bijeli interijeri

Nakon nekoliko godina vladavine bijelih interijera, čini se da oni konačno padaju u drugi plan, zajedno sa sivom koja je također čvrsto stajala na tronu godinama. Prema željama ljudi, čini se kako će ovu jesen interijerima zavladati tople smeđe boje, zelena, crna i boja ružičastog puderastog tona.

2. OUT: Mramor

To što dizajneri interijera smatraju da je mramor nepoželjan u domovima ne znači nužno da morate razbiti podne pločice ili stepenište. No, smatra se kako ‘problem’ nastaje ako u prostoru ima previše mramornih ploha, pa i detalja. Radije se okrenite materijalima koji ostavljaju prirodniji dojam, poput drveta, gline, metala…

3. OUT: Namještaj generičkog izgleda

Umjesto da u jednom salonu namještaja kupite cijeli set, odlučite se za različite komade iz više trgovina. Kombiniranjem boja i stilova ostvarit ćete jedinstven izgled prostorije.

4. OUT: Jednolična bijela posteljina

Otprilike trećinu života provedemo spavajući. Zašto to mjesto ne učiniti zanimljivim? I koliko god bijela posteljina zbog asocijacije na čistoću imala svoje čari, ove jeseni posegnite za raznim teksturama, uzorcima i bojama. Ne možete li se ipak odvojiti od bijele, neka vaši jastuci ili prekrivač budu u trendi nijansama zelene, puderasto ružičaste, smeđe…

5. OUT: Rozo zlato i bakar

Ovaj nas je dizajnerski “out” pomalo iznenadio, jer nemamo dojam da je u stanovima zaživio u mjeri da bi njegovo vrijeme već prošlo. Ipak, osvrnemo li se malo oko sebe, gotovo svaki novootvoreni ugostiteljski objekt ima bar nekoliko detalja u ovom stilu. Prema mišljenju stručnjaka, došlo je do svojevrsnog zasićenja po ovom pitanju. Ipak, bakreni sudoper, primjerice, vam baš nitko neće zamjeriti.

Linker
16. travanj 2024 15:14