SUPERLIFE Liana stalak za bilje www.superlife.ch
uživanje u prirodi

Botanički stil: Obogatite svoj prostor bez prevelikog troška

Baršun, vuna i kašmir, boje kakve se nalaze u prirodi, zelenilo i romantična rasvjeta - nadahnuti atmosferom jeseni osvježite prostor novim detaljima zbog kojih ćete poželjeti ostati kod kuće zauvijek.

Promjene godišnjih doba prilika su za osvježavanje životnog prostora, a jesen sa svojim bojama uvelog lišća i melankoličnim nijansama sive nudi inspiraciju koju treba iskoristiti prije nego što zavladaju blagdansko ludilo i dominacija crvene i zlatne. Vrijeme boravka na otvorenom drastično se skratilo pa treba razmišljati o tome kako interijere učiniti zanimljivijima za sezonu kad se intenzivno koriste. Jedna od mogućnosti je oplemenjivanje zelenilom, jer takozvani “botanički stil”, koji je bio vodeći trend u proteklom desetljeću, omogućuje uživanje u“prirodi” u svoja četiri zida.

Sobno bilje i dekorativne posude u prirodnim bojama obogatit će prostor i učiniti ga vizualno atraktivnim bez prevelikog troška. Među najinovativnijim rješenjima, koja spajaju estetiku i funkcionalnost, je model LÖV dizajnerice Jean Huang: riječ je o vješalici s “policama” osmišljenoj tako da mokri kišobrani ovješeni o nju zalijevaju biljke koje su pričvršćene za stalak.

JEAN HUANG Löv stalak za biljke i kišobrane www.jean-huang.space

Osvježavanje s jesenskim štihom postiže se i jednostavnim izmjenama u prostoru: premještanje pojedinih komada namještaja iz sobe u sobu, “reorganizacija” sjedenja za kućne zabave, kreiranje novog akcenta ili drugačijeg galerijskog zida. Katkad je to sasvim dovoljno za dašak novine.

Posuda 32x29x32 cm 459 kn ZARA HOME

SUPERLIFE Liana stalak za bilje www.superlife.ch

Ne treba zaboraviti ni na klasične jesenske boje i materijale: u hladnoj sezoni poželjne su bogate, zasićene, nijanse, poput tamnozelene, ljubičaste i narančaste, a u skladu s tim je i izbor tekstila - baršun, vuna ili kašmir, koji su sinonimi za udobnost. No najvažniji element jesenskog uređenja svakako je rasvjeta.

JOEL BABITTA
FEDERICO OTERO Cocoon viseći kamin www.cocoonfireplaces.com

ANTONI AROLA Sustav rasvjete Palma, dizajn Estudiantoniarola www.vibia.it

Nedostatak prirodnog svjetla treba iskoristiti za kreiranja atmosfere različitim izvorima svjetla, a niz lampi ili svijeća dat će prostoriji toplinu koja joj je u ovo doba godine prijeko potrebna.

Visilica 4005 kn ART RASVJETA; LUCA NICHETTO Lampe Fusa, dizajn Nichettostudio www.svenskttenn.se

Podna svjetiljka Galia 1790 kn PRIMA; DOSSOFIORITO Stalak Etta www.zilioaldo.it; Lampa florian na baterije 99 kn JYSK

Linker
19. travanj 2024 16:16