Dean Tošović
REDIZAJN POVODOM 95 GODINA

Dubrovačka umjetnica odlično spojila priču o gradu i vaterpolu

Povod za redizajn opreme i suradnju s dubrovačkom umjetnicom, VK Jug je pronašao u prvoj službenoj utakmici koja se održala prije 95 godina.

Dubrovački vaterpolski klub VK Jug ostvario je zanimljivu suradnju s dubrovačkom umjetnicom, doc. dr. art. Iris Lobaš-Kukavičić. Prepoznatljiva po jedinstvenom i modernom stilu, umjetnica je napravila redizajn njihove opreme za novu sezonu, uklopivši grafička rješenja u priču o gradu Dubrovniku i vaterpolu.

Dean Tošović

"Budući da je Dubrovnik grad kulture i sporta svidjela mi se inicijativa Uprave VK Jug za suradnju i povezivanje umjetnosti i vaterpola. Ideja je bila osmisliti dizajn vaterpolo opreme koji će stiliziranim motivom Grada te prepoznatljivim heštegovima Jugove himne, na suvremen način naglasiti neraskidivu vezu vaterpola i Grada. Ideja povezivanja sporta i umjetnosti počela se razvijati izvrsnom monografijom 'Pet do sto' u kojoj je jedno poglavlje posvećeno umjetnicima koji su inspiraciju za svoj rad pronašli u vaterpolu", rekla je dubrovačka umjetnica.

Dean Tošović

Njezina prva samostalna izložba bila je posvećena upravo vaterpolu, na kojoj je predstavila umjetničku instalaciju "Igra i igre". U zračnom prostoru međunarodnog terminala Zračne luke Dubrovnik bilo je postavljeno sedam levitirajućih figura koje su problematizirale pokret ljudskog tijela u vodi te asocijativno sugerirale "vaterpolsku" igru.

Dubrovnik će uskoro dobiti prvi muzej vaterpola koji će objediniti sve sportske uspjehe najtrofejnijeg vaterpolo kluba u Hrvatskoj, ali i prezentirati bogatu povijest, pehare i medalje. Osim toga, u muzeju će se naći i suvremeni fan shop u kojem će se nastaviti suradnja s dubrovačkom umjetnicom.

Dean Tošović

Dean Tošović

Linker
24. travanj 2024 10:22