starck.com
LJEPOTA TIMSKOG DUHA

Ideja za pet! Medalje dizajnirane za Olimpijadu 2024. drugačije su od svih

Nove olimpijske medalje namijenjene za Igre koje se održavaju 2024. godine u Parizu potpuno su drugačije od svih koje su sportaši do sada imali priliku osvajati. One su dizajnirane tako da se doslovno dijele s pojedincima zaslužnim za postignuti uspjeh, a sportaši su njima oduševljeni.

Osmišljene od strane Phillipea Starcka, nove olimpijske medalje dijelit će se na četiri dijela. Legendarni francuski dizajner zamoljen je da napravi medalje za Olimpijadu koja će se odvijati u njegovoj zemlji, a ideja koju je predstavio potpuno je unikatna i s oduševljenjem prihvaćena. Na svom naličju, medalje djeluju sasvim uobičajeno. Ipak, ako sportaš ima želju dokaz svoga uspjeha doslovno podijeliti s dragim i zaslužnim ljudima, to može učiniti jer nove medalje imaju opciju odvajanja na četiri zasebna dijela.

starck.com

starck.com

starck.com

“Danas, više nego ikada istinita je fraza da uspjeh ne postižemo sami, a moja je želja bila dizajnirati medalju koja to i odražava” – objasnio je Starck priču koja stoji iza njegovog dizajna.

Medijima je pojasnio i da se ovakvom medaljom pokazuje i pravi timski duh, jedna od najvećih vrijednosti olimpijskih igara i sporta općenito.

Što je još otkrio dizajner i kakve su reakcije sportaša, pogledajte u priloženom videu.

Linker
12. travanj 2024 14:00