Apartment 24
Stančić kao bombončić

Iris Androšević Pinjuh unovčila je svoj hobi: Pogledajte stan koji je bivša manekenka uredila u srcu Zagreba

Preslatki stan u središtu Zagreba uređen po estetici bivše manekenke osvaja na prvu. Ljubav prema uređenju Iris Androšević Pinjuh nasljedila je od majke, a sada je ona uspješno prenosi na svoje sinove - Lovru, Andriju i Jakova Frana.

"Estetika je moja ljubav i prema njoj se odnosim s velikom pažnjom. Ponosna sam na svaki odrađeni posao. Opremila sam nekoliko svojih nekretnina zbog čestih selidbi, a kada sam shvatila da moje prijateljice cijene moj savjet i mišljenje, odlučila sam se i školovati. Završila sam dizajn interijera u školi Callegari u Zagrebu i unovčila svoj hobi", govori nam Iris Androšević Pinjuh (43).

Apartment 24 u Vlaškoj ulici uz njezinu pomoć postao je pravi bombon. Sve je napravljeno po mjeri, nema suvišnih komada, a Iris se dosjetila postaviti i malu terasu u dvorištu. Riječ je o stanu od 35 kvadrata u prizemlju dvorišne zgrade u strogom centru Zagreba koja je izgrađena početkom stoljeća na Europskom trgu. Sastoji se od spavaćeg dijela uz koji je smještena i garderobna soba, dnevnog boravka, blagovaone, kuhinje te kupaone.

Apartment 24

"Želja vlasnika koji su i sami veliki kozmopoliti i estete, bila je ponuditi luksuzan, moderan i ugodan stambeni prostor svojim gostima. Sama mikrolokacija stana u mnogome je odredila kojoj ciljnoj skupini se žele obratiti. Onima koji žele biti u samom središtu dinamičnog grada, a istovremeno uživati u miru i tišini", kaže nam Iris, te dodaje da je samo uređenje trajalo dva mjeseca. Vrata unutar stana su klizna, "custom made”, od punog drveta i s mesing rukohvatima koji su za ovu potrebu napravljeni bravarskom izvedbom vrlo posebnog i upečatljivog dizajna", priča nam Iris i dodaje kako se pazilo i na zanimljive detalje poput baršuna u kombinaciji sa zlatom, ali i na kvalitetu te udobnost.

Apartment 24

Apartment 24

Apartment 24

Apartment 24

Apartment 24

S čime se sve susrećete pri uređivanju interijera, što je poseban izazov?

-Jedna od najčešćih situacija je da novi klijenti uvijek imaju osjećaj da je usluga dizajnera skupa. Najčešće se pokušavaju nagađati oko cijene i žele je maksimalno spustiti. To je posebno izraženo kod klijenata koji prvi put uređuju neki prostor, stan ili kuću i uopće nisu svjesni zahtjevnosti posla. Moje mišljenje je da upošljavanje dizajnera interijera nije dostupno svima i tako i ne mora biti. To je servis koji spada u luksuz i nije neophodan. Posao interijer dizajnera također je jako zahtjevan, oduzima jako puno vremena. Mogu reći da ja živim cijele dane svoj posao, ubirem nove ideje na svakom mjestu i stalno razmišljam o novim rješenjima. Radi se i o jako skupoj djelatnosti jer moram stalno ulagati u sebe, svoje znanje, posjećivati svjetske sajmove, istraživati, putovati… Sve to čini uspješnog dizajnera. Tješi me što su moji klijenti na kraju zadovoljni i svjesni utrošenog vremena i truda te im je jasnija vrijednost koju dobivaju za svoj novac.

Apartment 24

Apartment 24

Odakle vam strpljenje s majstorima, ima li ih stručnih i dobrih?

- Postoji zaista veliki problem s majstorima zadnjih godina, baš kao i s ostalim kadrovima na tržištu rada. Sve su lošiji majstori na tržištu jer ovi vrsni i dobri svoj trud za puno veće novce naplaćuju u inozemstvu. Otkad je europsko tržište rada otvoreno mnogi su otišli. Ja imam sreću da imam dobar tim majstora s kojima dugoročno i stalno surađujem. U njihovu sam kvalitetu sigurna i jako sam zadovoljna suradnjom. Nadam se i oni.

Apartment 24

Apartment 24

Mora li se imati veliki budžet za uređenje stana s ukusom?

- Dobar ukus nikada nije vezan za budžet kojim čovjek raspolaže. Ukus ili imaš ili nemaš. Naravno da je poželjno imati budžet za neke komade koji su dizajnerski pa time i skuplji, ali uvijek je lijepa ta kombinacija staro, novo, skuplje i prihvatljivije. Bitno je samo da znaš kombinirati i da znaš na kojim detaljima ćeš uštedjeti, a da se ta ušteda po dojmu uopće ne vidi. To je upravo razlog zašto zaposliti interijer dizajnera.

Apartment 24

Kupujete li na buvljacima?

- Obožavam stare stvari čija vrijednost za mene iz dana u dan raste. Često sam na Britancu nedjeljom gdje biram detalje za svoje klijente. Imenik mi je pun kontakata trgovaca s antikvitetima. To su detalji koji svaki dom učine toplijim, unesu mu neku dodatnu vrijednost… Volim pitati svoje klijente pri prvim sastancima imaju li u naslijeđu nešto oko čega možemo ispreplesti lijepu priču u uređenju njihova interijera. Posebno je lijepo kada su ljudi emotivno vezani za neke detalje svojih predaka, to je jedan emocionalni bonus.

Da joj unutarnje uređenje radost govori i činjenica da često preuređuje svoj stan na Šalati gdje živi s trojicom sinova i suprugom Marijem Pinjuhom s kojim je ove godine proslavila devetu godišnjicu braka. Najprije je stan imao 60-ak kvadrata, a onda kako se obitelj povećavala, domu su dodavali i kvadrate, ali i mijenjali raspored u stanu. Razbijanje zidova i stvaranje novih soba postala im je najnormalnija obiteljska aktivnost.

Linker
10. travanj 2024 20:45