Tapete Wall & Deco, A&A Interior
 A&A Interior
Inspiracija za uređenje

Knjiga o džungli: Tropski trend u interijerima

Popularni tropski ugođaj postiže se jastucima u jarkim bojama, raskošnim zelenilom, figurama životinja ili svjetiljkama u obliku zmija i egzotičnih ptica.

Vrijeme je definitivno na strani poklonika tropskog ugođaja u interijerima: u trendu je, naime, sve popularniji stil uređenja nazvan - tropicalia. Dizajneri su se nadahnuli amazonskom prašumom, šarenim tropskim pticama i kolonijalnim stilom poput onoga koji se mogao vidjeti u filmu ‘Moja Afrika’. Premda se u tom atraktivnom stilu može urediti cijeli dom, željeni se ugođaj postiže i uz samo nekoliko detalja - kao što su jastuci i zidni plakati s printom bilja te ukrasne figure u obliku egzotičnih životinja.

A&A Interior
Tapete Wall & Deco, A&A Interior

Od namještaja je najprikladniji pleteni ili onaj od masivnog drva, a na scenu se vraćaju i gotovo zaboravljeni komadi: kolica za posluživanje na koja se smješta najbolji servis čaša, kristalni vrč za vodu, boca omiljenog pića. Takva su kolica praktična jer su pomična, a kada stignu gosti, piće dobrodošlice odmah je pri ruci. Atmosferi pridonose i biljke poput filodendrona, fikusa, orhideja, paprati, kaktusa i sukulenta te predmeti izrađeni od mesinga. A rasvjeta? Idealna je ona u obliku egzotičnih životinja. Uz poznate svjetiljke-zmije Alizz F. Cooper za Inga Maurera tu je i linija Monkey u obliku čimpanzi koju je dizajnirao Marcantonio Raimondi Malerba ili pak modeli Perch Umuta Yamaca i Yanzi u obliku ptica na grani dizajnerskog dvojca Neri & Hu.

Stolac KO SAMUI, Kare design

Jastuk, 45x45, 59,90 Kn, Emmezeta

ALIZZ F. COOPER, Ingo Maurer, Centar rasvjete

Svjetiljke PERCH, Umut Yamac, 2rPi

Servis Zara Home, od 59 kn

MONKEY LAMP, Marcantonio Raimondi Malerba, od 1375 Kn, Seletti

TROPICALIA, Patricia Urquiola, Proning

SAVJET VIŠE: 4 nezaobilazne stvari u interijeru inspiriranom džunglom - puno velikih biljaka, vertikalni vrtovi; površine s naglašenom teksturom: baršun, alcantara, tropski uzorci; namještaj od punog drva; zlatni detalji i dizajnerski predmeti nadahnuti životinjama.

Aloe Vera, od 60 Kn, Sieberitz; Naslonjač BEETLE lounge, od 6335 Kn, www.gubi.dk; stolić TRACCIA, Meret Oppenheim, Studioharamina; komoda SPAGHETTI ICE, Kare Design

Napisala i pripremila Ivana Ferenčak

Linker
16. travanj 2024 17:13