strastveni ugođaj

Komadi u crvenom: Neodoljive svjetiljke u boji strasti

Već i diskretna doza strastvene boje vizualno oživljava prostor, a najljepši se ugođaj postiže svjetiljkom s obojenim sjenilima.

Senzualnu je atmosferu u prostoru najlakše postići - crvenom bojom. A idealan način da se interijeri oboje nijansom ljubavi je lampa s crvenim sjenilom, koja daje žarku, ali ne i agresivnu svjetlost.

Karim Rashid, ekscentrični njujorški dizajner za tvrtku Artemide, osmislio je svjetiljku modernog oblika u crveno-bijeloj varijanti koja svjetlost širi u slapovima. Isti proizvođač nudi i lampu Nesso s raspršenim i nježnim svjetlom, ali dovoljno jakim da oboji cijelu prostoriju.

Španjolski dizajner Nicola Nerboni svoju je svjetiljku odjenuo u duge i guste rese koje su toliko lagane da se gibaju već pri najmanjem strujanju zraka stvarajući sjene na zidovima, a mala koraljna lampa američke tvrtke Ethan Alle upaljena izgleda kao užarena kugla.

Da puhano staklo može biti vrlo moderno, pokazao je talijanski dizajner Nicolo Taliani na svjetiljci Red Lamp N01 sa sjenilom od platna, a Španjolac Luc Ramael svoj je model zamislio u puhanom crvenom staklu.

Odabrala: Slavica Šagolj

Linker
16. travanj 2024 13:42