Garnitura za sjedenje u nijansama ledenoplave Baxter
 baxter.it
Sve u plavoj boji

Ledeno carstvo u domu: Zavladao novi trend u uređenju interijera!

Plavičasta nijansa stvara opuštajući ugođaj, naročito ako se koristi u kombinaciji s mekim materijalima i detaljima toplih nijansi, a osim na futurističkim komadima, odlično izgleda i na tradicionalnom namještaju.

Ledenoplava boja, koju je australski proizvođač Dulux najavio kao trend za 2017. i nazvao je Denim drift, upravo je savršena za stvaranje lijepog ugođaja u domu, o čemu govori i Kelly Hoppen, jedna od najpoznatijih svjetskih dizajnerica: - Dom treba biti mjesto ravnoteže i harmonije, u kojem se opuštamo s obitelji i prijateljima. Ledenoplava boja može se koristiti na tradicionalnim elementima u prostoru, ali i na futurističkom namještaju.

Bračni krevet Baxter

baxter.it
Garnitura za sjedenje u nijansama ledenoplave Baxter

Baxter, talijanski proizvođač ručno rađenog namještaja, ima kolekciju presvučenu tkaninama u toj boji, koja djeluje toplo - kada je izvedena u alcantari na kutnoj garnituri ili u mat baršunu na dvosjedu chesterfield uzorka. Njemački proizvođač tkanina Jab Anstoetz u kolekciji Nothing Hill vrhunsku je eleganciju prezentirao tkaninom Modern Chic. Sofisticiranom obradom materijala postigao je gotovo zrcalni efekt koji pridonosi raspršivanju svjetlosti naglašavajući kontraste u interijeru. Mahagonij, tamni zidovi i moderni topli bakar na rasvjeti u kombinaciji sa sjajnim baršunom pridonose dramatičnom, ali ugodnom interijeru. Poput vrhunskog akvarela, brojne nijanse ledenoplave u istočnjačkim motivima na lan je u kolekciji Shanghai Garden printao britanski Designers Guild i time stvorio savršen materijal za kombinaciju s bijelom, sivom i bojom izblijedjelog hrasta, a isti uzorak upotrijebio je i na tapetama. Kombinacijom ta dva materijala istog uzorka, a različite teksture u prostoru se postiže dojam dubine i cjelovitosti, i sve je vrlo sofisticirano. No iako je ova boja zahvalna kao podloga, treba pažljivo odabrati detalje toplih nijansi kako cijeli prostor ne bi djelovao previše - ledeno.

Trosjed Raffaello 190x160x93 cm (4499,99 kn, Emmezeta)

Komoda La Flor (85x150x40 cm, Kare)

Foscarini stolna lampa Plass Media (Centar rasvjete)

Jastučnica 30x50 cm (89 kn, Zara Home)

Stolić Jules sa spremnikom 35x35x40 cm (299,99 kn, Emmezeta)

La Forma fotelja Lobby 65x75x80 cm (3246,12 kn, Meblo)

Vrč za sok (49,90 kn, Lesnina)

Naslonjač Nebel (1000 kn, Jysk)

Linker
16. travanj 2024 20:55