Promo
Bravo za veliki uspjeh

Otvarač za boce i pisma te svjećnjak s domaćim potpisom osvajaju svijet

Hrvatski dizajnerski brend okitio se s čak tri nagrade 'German Design Award' te time dobio priznanje i od međunarodne struke.

Nedavno predstavljen hrvatskoj publici, brend VAU već je osvojio i obožavatelje izvan granica Hrvatske. Naime, svakodnevni uporabni predmeti od metala, dobili su međunarodno priznanje za dizajn i proizvodnju "German Design Award", koju dodjeljuje Njemačko vijeće za dizajn. Odluku tome koji će proizvodi osvojiti prestižnu nagradu donose međunarodni stručnjaci s područja dizajna, ocjenjujući pritom autentičan dizajn i kvalitetnu izvedbu. Njihove su kriterije zadovoljila čak tri proizvoda iz prve kolekcije domaćeg brenda. Pobjednicima natjecanja proglašeni su otvarač za boce "Triangle" te otvarač za pisma "Curve" dok je posebno priznanje osvojio dizajn svijećnjaka "Circular".

Promo

Promo

Otvarač za boce "Triangle" dizajniran je u formi uspravnog trokuta, a odnos punog volumena i praznog prostora usklađuje funkcionalnost i estetiku - kao otvarač za boce koristan je alat, a zahvaljujući skulpturalnoj formi zgodan je detalj u prostoru. Dizajn otvarača za pisma "Curve" poigrava se suprotnostima - mekanom drškom i oštricom, koje u proizvodu funkcioniraju skladno.

Promo

Promo

Svijećnjak "Circular" dizajniran je u formi koncentričnih krugova, a u središte se simbolički smješta plamen. Pa se tako krugovi u "penju" prema izvoru svjetla, a taj je koncept inspiriran arhitekturom zigurata. Proizvod je dostupan u dvije veličine, s obzirom na mogućnost upotrebe dviju vrsta svijeća – lučice ili uspravne svijeće.

Promo

Apstraktne simbole koji nas okružuju dizajnerski tim brenda VAU pretočio je u proizvode od masivnog metala i to korištenjem tradicionalnih i modernih tehnologija te završnom finom ručnom obradom majstora. Ljepota se krije u malim stvarima, a dizajneri su to komadima koje je prepoznala međunarodna struka i dokazali!

Linker
24. travanj 2024 01:01