Instagram
UMJETNICI NA INTERNETU

Ova 3 umjetnička Instagram profila se isplati pratiti

Brojne su prednosti koje vizualni umjetnici imaju od Instagrama. Uz to što im pruža priliku da dođu do široke i raznolike publike, putem ove društvene mreže mogu ostvariti izravnu komunikaciju s kolekcionarima i potencijalnim kupcima svojih djela.

Iz mora Instagram profila koji svakodnevno nastaju i nestaju izdvojili smo tri kojima vrijedi posvetiti posebnu pozornost i koja bi svakako bilo mudro pratiti jer će vas dnevna doza onoga što se na njima pojavljuje sigurno razveseliti.

Australski ilustrator s londonskom adresom Maxwell Tilse trenutačno putuje Europom i vodi crtani dnevnik svojeg putovanja. Uglavnom napravi brze skice olovkom na licu mjesta, a onda pronađe toplo i ugodno mjesto na kojem može nešto pojesti i popiti te dovršiti crtež. Ne znamo je li mu u planu posjetiti Hrvatsku, ali crteži iz susjednih zemalja izgledaju zaista očaravajuće.

Vizualni umjetnik Adam Hillman opsjednut je bojama i estetikom. On stvara oku-ugodne šarene oblike i uzorke koristeći sve što mu dopadne ruku, od LEGO kocaka do različite hrane ili svijeća. Jednom je izjavio da su mu u prosjeku potrebna dva sata za jedan aranžman u što ne računa vrijeme koje potroši na planiranje i osmišljavanje koncepta.

A photo posted by Adam Hillman (@witenry) on

A photo posted by Adam Hillman (@witenry) on

A photo posted by Adam Hillman (@witenry) on

Talijanski ulični umjetnik Pixel Pancho specijalizirao se za velike murale na kojima dominiraju robotski motivi, ali nije se ograničio samo na zidove već slika i na nizu uobičajenih i manje uobičajenih podloga. Njegov robotski svijet u koji ponekad zalutaju ljudi, životinje i biljke, pronašao je svoj put i na plakate, bedževe i posude za cvijeće, a sve revno dokumentira na Instagram profilu.

A photo posted by PixelPancho (@pixelpancho) on

A photo posted by PixelPancho (@pixelpancho) on

A photo posted by PixelPancho (@pixelpancho) on

Linker
15. travanj 2024 16:39