Unsplash
Isprobajte

Preuredite dom elegantno: 5 kombinacija boja i materijala koje će prostoru dati zimski štih

Ako se do sada niste micali od bijele boje zidova ili neutralnog namještaja, vrijeme je da vaš dnevni boravak ili spavaća soba zablista u novom sjaju. Odvažite se i isprobajte pet sjajnih kombinacija boja i materijala kojima ćete prostoru dati zimski štih.

Zimi najviše volimo boraviti u toplini svog doma, pokriveni dekicom s čajem ili toplom čokoladom u rukama, zato je važno da naš prostor bude ugodna oaza gdje ćemo se opustiti od napornog dana. Ako vašem domu pod hitno treba makeover, osvježiti ga možete na vrlo jednostavne načine, a jedan od njih je uvođenje zanimljivih kombinacija boja, uzoraka i materijala.

Ako ste se do sada držali neutralnih nijansi, vrijeme je da izađete iz komfor zone i probate nešto drugačije. Tko zna, možda vam se svidi! Evo nekih odličnih prijedloga s kojima će vaš dnevni boravak, spavaća soba ili kuhinja zablistati novim sjajem.

Crna boja s toplim materijalima

Crna boja možda nije najčešći izbor kada se radi o uređenju interijera, ali može biti vrlo elegantna ako znate s čime je kombinirati. "Crna je snažna, ali klasična za zimsko uređenje doma. Ako je uparite s toplim materijalima poput krzna, baršuna ili pliša, crna prostorija može biti udobno utočište gdje ćete voljeti provoditi vrijeme", rekla je dizajnerica interijera Shelby Girard.

Ljubičasta boja s neutralnim detaljima

Zima je idealno vrijeme za eksperimentiranje s hladnijim bojama poput plave i ljubičaste, bilo da ste odlučili obojiti zidove ili prostor ukrasiti ljubičastim detaljima. No, dizajner Marcus Mohon kaže kako trebamo pripaziti na jednu važnu stvar. "Kada je riječ o ljubičastoj, postoji tanka granica između onog što izgleda dobro i onog što izgleda grozno. Odlučite se za ljubičastu nijansu s dovoljnom količinom sive kako bi prostor djelovao elegantno te je kombinirajte s neutralnim detaljima za dozu svježine", objasnio je.

Prirodne teksture i topli tonovi

Ništa toliko ne 'vrišti' zima koliko smeđi i crvenkasti tonovi, drveni detalji, ali i oni metalni. Iako vam je možda prva asocijacija na metal hladnoća, toplinu prostoru dat će metalni detalji u toplim bakrenim i zlatnim nijansama koji se izvrsno slažu s drvenim pokućstvom.

Plavo-zelena za ljubitelje boja

"Ako ste ljubitelj boja, plavo-zelene nijanse dat će vašem domu dozu živosti bez da prostor nužno odiše proljećem. Plavo-zelena boja opušta i umiruje čak i u najhladnijim mjesecima", napomenula je dizajnerica Shelby Girard za Elle Decor.

Miks uzoraka

Kombinacije različitih uzoraka osvježit će neutralne prostore i pritom se ne trebate posebno pomučiti. Dovoljno će biti kauč obogatiti jastucima s različitim uzorcima, a pod prugastim tepihom u zelenoj, žutoj i ružičastoj boji. Igrajte se, eksperimentirajte i ne bojte se spojiti čak i naizgled nespojive uzorke ili materijale.

Linker
18. travanj 2024 18:10