Instagram
RAJ ZA OČI I PRODUKTIVAN UM

Sretnih li zaposlenika! Jesu li ovo najzanimljiviji uredi na svijetu?

Neki su uredi dosadni, sivi i potpuno nemotivirajući. No, ne i ovi! Diljem svijeta nalaze se prostori u koje zaposlenici jutrom stižu s osmijehom na licu, a s njim i izlaze. Ove zgrade i uredi velika su motivacija za rad

AirBnB, Dublin

Kompanija za najam stanova putem interneta AirBnB ima novo središte u Dublinu. Izgrađeno je unutar napuštenog skladišta i to je prvi ured ove tvrtke koji je izgrađen iz samog temelja. Ogromno stubište u sredini služi kao prostor za rad i sastanke. Uredi nisu zasebni nego čine cjeline za 14 ljudi koji svi dijele isti veliki stol, zaposlenici na pauzama uživaju i u modernoj kuhinji te lounge dijelovima. Za uredske zabave rezerviran je podrum koji prima čak 400 ljudi. Izgrađen u suradnji s Heneghan Peng arhitektima, ovaj je ured osmišljen tako da stvara osjećaj suradnje, interakcije i općenito zajedništva. Kad vidimo gdje rade, ne čudi da je AirBnB nedavno pretekao Google na listi najpoželjnijeg poslodavca na svijetu.

The food team #gourmetkitchen

A post shared by Erica.T (@ericasulynn) on

We Work, Shanghai

Dizajnerska tvrtka Linehouse pretvorila je bivšu tvornicu u kineski vodeći ured za suradnju WeWork. U prostoru su novi elementi kombinirani s postojećima koji su zatečeni u prostoru prilikom njegove prenamjene. Fantastično su se uklopile netaknute čelične grede, ali i originalno stubište. Projektanti su željeli postići svojevrsni ‘tropski osjećaj’ u kuhinji u kojoj zaposlenici objeduju i provode pauze, a u tome su i uspjeli koristeći specifična fluorescentna svjetla. Odvojeni uredi, ali i zajednički radni prostor gledaju prema osunčanom atriju zgrade, a ručno oslikani zidovi podsjećaju na nekadašnju tvornicu koja je ovdje djelovala.

A post shared by Lana Grineva (@lana.grineva) on

A post shared by Living (@echoleem) on

Uber ATG Center, Pittsburgh

Uređenje Uberovog sjedišta u Pittsburghu inspirirano je samim gradom u kojem se nalazi. Hodnici djeluje poput pitsburških mostova, a zid koji se nalazi u otvorenom uredskom prostoru tehnikom laserskog rezanja prikazuje mapu grada. Izložbeni prostor osmišljen je tako da svi zaposlenici mogu vidjeti aute koji ulaze kroz garažna vrata. Taj prostor nema samo izložbenu funkciju, u njemu Uberovi inženjeri istražuju i razvijaju razne tehnologije iz sfere automobilske industrije, a nužne za razvitak poslovanja ove tvrtke.

Money.co.uk, Gloucestershire

Ova financijska kompanija svoje je urede smjestila u viktorijanskom dvorcu, kombinirajući staromodne, srednjovjekovne elemente s modernim dekorom i žarkim bojama. Dizajnerska tvrtka Interaction koja je radila na uređenju interijera prostoru je udahnula novi život, ali i zadržala tradicionalnu arhitekturu. Zaposlenici tvrtke imaju čak i vlastitu kino dvoranu, i to inspiriranu Star Warsima. Često se koristi za sastanke, no kad to nije slučaj, zaposlenici gledaju filmove i pritom se goste kokicama iz automata.

A post shared by money.co.uk (@moneycouk) on

The best work kitchen? #bestplacetowork @cool_working_space

A post shared by money.co.uk (@moneycouk) on

Ancestry, Lehi, Utah

Tvrtka koja se bavi genealogijom smjestila se na četiri osunčana kata zgrade u kojoj gotovo svi detalji otkrivaju čime se bave. Vješalice, primjerice, podsjećaju na DNA prikaz. Širok raspon boja i uzoraka odaje počast raznim kulturama, a zaposlenici uživaju u pogled na brežuljke i planine američke savezne države Utah. Najzanimljiviji detalj svakako su portreti dugogodišnjih zaposlenika kojima su pridodani portreti njihovih predaka.

Linker
24. travanj 2024 23:13