Stalak za odjeću Jennet 400 kn JYSK
IMAMO PRIJEDLOGE

Stavi svaku stvar na svoje mjesto: Praktične ideje za posložen dom

Kutni stalak ili zavjese umjesto vrata na ormaru povećavaju skladišnu i životnu površinu stana. Donosimo vam nekoliko prijedloga.

Koliko god velika garderoba ili ugradbeni ormari bili, čini se kako prostora za odjeću nikad nije dovoljno, pogotovo za onu jednom nošenu koja se nerijetko gomila na stolcima tijekom radnog tjedna. Ili pak za komade nakita koji se odlažu na noćne ormariće i police. Mnogi su proizvođači stoga kreirali pametna rješenja za organizaciju koja se mogu jednostavno smjestiti unutar postojećih ormara, poput razdjelnika za ladice i police, ili košara koje se o njih mogu ovjesiti.

Element za jakne i obuću, 67x185x32 cm 299 kn MÖMAX

S unutrašnje strane vrata ormara moguće je pak ugraditi dodatne kuke i šipke, a obični lanci koji omogućuju vertikalno vješanje odjeće, šalova i remenja alternativa su vješalicama koje smanjuju skladišni prostor.

STUDIOMAMA Metamorphic rasklopna garderoba

Kutni stalak ili zavjesa umjesto vrata na ormaru povećavaju sladišnu i životnu površinu stana

LG STYLER Pametni ormar s ugrađenom parnom postajom za glačanje

U podnožje ormara preporučuje se stavljanje kutija i putnih torbi u koje se sprema posteljina ili izvansezonski komadi. S druge strane, odjeću koju najčešće nosimo treba pozicionirati u razinu očiju, a onu koju trenutačno ne koristimo na sam vrh ormara. Jer s takvim, potpunim pregledom nad situacijom može se razabrati ono što je nužno i vrijedno zadržavanja, a što treba eliminirati.

OLA SAMUELSSON Vješalica Hank s ugrađenom rasvjetom

Stalak za odjeću Jennet 400 kn JYSK

Približavanje ljetu i toplim danima, kad se rješavamo viška slojeva odjeće, definitivno je motiv i za rasterećenje životnog prostora, zato je u malim stanovima ključno “povećati” postojeću površinu, što se postiže kupnjom kreveta s ugrađenim ladicama i dubokim uzglavljima u kojima su skrivene police te kutnim stalcima za odjeću.

Spremnik za posteljinu Kiki 1020 kn HARVEY NORMAN

Dobra ideja je i zamijeniti vrata ormara običnim zastorima, čime se štedi prostor koji se gubi njihovim otvaranjem, a odabirom različitih tkanina i uzoraka promijenit će se i izgled sobe. S ovakvom sezonskom reorganizacijom zasigurno bi bila zadovoljna i Marie Kondo, autorica bestselera “Čarolija pospremanja”.

Elvarli sustav za odlaganje 1450 kn IKEA

SIMON MORASI PIPERČIĆ Zidna vješalica Ugao

FLATWIG STUDIO Stalak za odjeću i stol iz linije Ondula predstavljeni na Milanskom tjednu dizajna

Štender na kotačima 529 kn LESNINA

Loop Stand vješalica, dizajn Leif Jorgensen 1660 kn DIZAJNHOLIK

MARLENE HUISSOUD Ormar Cocoon s mekanim vratima

Spremnik Andy 48x70x29 cm 499,99 kn EMMEZETA

Surađivala Slavica Šagolj

Linker
15. travanj 2024 19:21