SUKHA AMSTERDAM Tepih Chulto
MINIPREUREĐENJE

Topli dom za hladne dane: Detalji s kojima ćete ga pretvoriti u oazu za druženja

Pravo je vrijeme za mini preuređenje doma: pletivo, vuna, baršun i ukrasne lampice dizajnerski su kontrasti vanjskom sivilu i hladnoći, a atmosfera koju stvaraju takvi pomno odabrani detalji pretvara dom u oazu za druženja do dugo u noć

Češći i dulji boravci u domu prilika su za sezonsko minipreuređenje, a ideja je različitim elementima stvoriti vizualni kontrast hladnoći koja najavljuje zimu. Dizajneri su ove sezone posegnuli za “bogatim”, tamnijim bojama, poput ljubičaste, smeđe ili sive - jer stvaraju prisnu atmosferu i dojam nepretenciozne raskoši.

THE WHITE COMPANY Pleteni prekrivač i jastučnica

Slično je i s odabirom tkanina - baršun ili vuna prostoru daju toplinu, a pletiva i umjetno krzno pritom su trendovski odabir. Elementi poput taburea i jastuka presvučenih mekanim materijalima ili, pak, fotelja čija tkanina podsjeća na ultrapopularni kaput “teddy bear” (izgleda kao krzno plišanih medvjedića) istodobno su trendi i funkcionalni jer se zimi zavaljeni u njima osjećamo kao u gnijezdu. Pleteni dekori, posteljine i prekrivači osobito su šarmantni kad su “nemarno” prebačeni preko sofe. Ta nonšalancija stvara dojam udobnosti - posebno kombinacija nekoliko različitih tkanina prebačenih jedna preko druge. Upravo su slojevi kontrastnih tekstura i materijala najjednostavniji način postizanja vizualne dinamike i osjećaja topline.

SUKHA AMSTERDAM Tepih Chulto

Posebnu pozornost treba posvetiti rasvjeti u domu te “manjak” danjeg svjetla zimi iskoristiti kao inspiraciju za stvaranje zavodljive atmosfere lampicama, svijećama i žaruljama toplih tonova. Prostor će obogatiti i detalji s metalnim i reflektirajućim površinama koji pridonose blagdanskom ugođaju. Nekoliko novih “sitnica” neće suviše opteretiti kućni budžet, a stvorit će divan ugođaj u hladnim večerima i pripremiti nas za zimsku hibernaciju. Ili kućni tulum.

Fotelja, 81x74x75 cm 999 kn LESNINA

Fotelja od umjetnog krzna The Tired Man WWW.BYLASSEN.COM

Naslonjač Mr. Fluffy 7689 kn KARE

Tepih 60x90 cm 129,99 kn EMMEZETA

Vuneni prekrivač 559,99 kn HOME SWEET HOME

Jastuk, 48x48 cm 99,90 kn LESNINA

Ručno rađena keramička šalica WWW.NATALIE-W.COM

Miris za dom bijeli jasmin 139 kn ZARA HOME

Pripremila Slavica Šagolj

Linker
19. travanj 2024 15:30