Vladimira Spindler
radionica sa stavom

Totalni hit... Ove posude za biljke potpuno će vas oduševiti posebno jer su od recikliranog pamuka

Marketinška stručnjakinja Natalija Nizić vratila se ljubavi iz mladosti pa plete i hekla unikatne ukrase za dom i atraktivne modne dodatke...

Nakon što je većinu radnog staža provela u oglašivačkoj industriji, osmišljavajući i vodeći projekte za automobilske i kozmetičke marke te medijske kuće, Natalija Nizić (54) vratila se prvoj ljubavi - tekstilu. Od recikliranog pamuka hekla košarice za kućne biljke, držače za LED svijeće i maštovite ogrlice koje su posebice osvojile žene alergične na nikal.

Vladimira Spindler
Tekstilne ogrlice posebno su prikladne za one alergične na nikal

"Sve su kreacije mekane i ugodne na dodir, održavaju se pranjem u perilici rublja na 30 stupnjeva te su u skladu sa zahtjevima suvremenog života: da očuvamo zdravlje, izrazimo vlastitu individualnost, a pritom se još brinemo za okoliš", kaže Natalija, smatrajući da je došlo vrijeme za razvijanje vlastitog brenda RadiOna koji će nuditi jedinstvene darove i unikatne uporabne predmete.

Ljubav prema vizualnom izražavanju počela je u srednjoškolsko doba kad je pohađala crtačku i slikarsku školu u Slavonskom Brodu pod vodstvom slikara Krunoslava Kerna. Studirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu te stekla zvanje projektanta tekstila i odjeće. Premda je završila magisterij na Ekonomskom fakultetu, tijekom godina je specijalizirala grafički dizajn, a kreativnost "brusila" na raznim tečajevima crtanja i slikanja.

Vladimira Spindler
Kreacije dizajnerice dostupne su u zagrebačkim galerijama Horvath i One Of A Kind...

Tekstil mi je u krvi, njime se amaterski bavila baka i prabaka koje su za svoje potomke izrađivale unikatnu odjeću. Zanima me na koje se sve načine može postići zanimljiva tekstura, a obožavam i boje. Osim tekstila, privlače me i fotografija, staklo, papir, žica... Vjerujem kako je svaki projekt prilika da naučim nešto novo i razvijem različite vještine, kaže dizajnerica čije su kreacije zasad dostupne u zagrebačkim galerijama Horvath i One Of A Kind, a uskoro, nada se, i u galerijama u drugim gradovima.

Kreacije su izrađene od recikliranog pamuka te perive u perilici, a tekstilne ogrlice posebno su prikladne za one alergične na nikal.

Dizajnerica isto tako hekla ukrasne posude za cvijeće, držače za LED lampe i ogrlice...


Čitajte i:
Betonski laboratorij sreće: Iz depresije karantene nastale kreacije u ružičastom i boji lavande

Svjetlosna bajka talentirane Brođanke: Unikatne i originalne lampe izrađuje sama po narudžbi

Sreća obojena zelenom: Jelena Šangarelo pokazala kako udomiti više od 60 biljaka u centru Zagreba

Ured iz snova nalazi se u Dubrovniku. Osvojio nas je na prvu, drugu, a i treću

Hrabro je nastavila obiteljsku tradiciju: Izrađuje zelene inkubatore, a iza svega je plemenit cilj

Linker
13. travanj 2024 18:50