Jure Živković /
NAGRADA ZA ARHITEKTURU

Veliko priznanje za slatkovodni akvarij u Karlovcu

3LHDov projekt karlovačkog slatkovodnog akvarija osvojio je dvije A+Awards nagrade koje dodjeljuje jedan od najpoznatijih svjetskih portala posvećenih arhitekturi - Architizer.

Karlovački slatkovodni akvarij pobijedio je u kategoriji Architecture +Landscape posvećenoj inovativnim projektima koji stvaraju prirodan okoliš. Osvojio je nagradu žirija A+Award i nagradu čitatelja portala A+Popular Choice Award. Program petu godinu za redom promiče najbolje projekte i proizvode iz područja arhitekture i produkt dizajna, a zahvaljujući popularnosti portala nagrađeni projekti predstavljaju se publici od preko 400 milijuna korisnika.

Jure Živković

Jure Živković

Aquatika - slatkovodni akvarij i muzej rijeka - otvoren je lani u listopadu. Zgrada akvarija uklopljena je u prirodni okoliš uz Koranu te je potpuno prekrivena zemljom. U središtu se nalazi trg s ulaznim prostorom, suvenirnicom, caffe barom, čitaonicom i uredima, a izložbeni postav akvarija je prikaz flore i faune hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti i tradicijske kulture. Scenarij izložbe je linearan i prati čitav tok krške rijeke, od „izvora“ na trgu, preko rampe s akvarijima, špilje i tunela do akvarija koji prikazuju močvarna staništa i sedrenu barijeru.

Jure Živković

Jure Živković

Karlovački slatkovodni akvarij turistička je atrakcija koja se temelji na bio-raznolikosti karlovačkih rijeka i jezera te bogatoj tradiciji života uz rijeke Kupu, Koranu, Mrežnicu i Dobru.

Miljenko Bernfest

Linker
18. travanj 2024 08:57