Instagram
SVJEŽINA PREUREĐENJA DOMA

Zaboravite na zidne galerije, ovo su nova kul mjesta za umjetnine u vašem stanu

Uselili ste u novi stan i konačno odlučili na zidove izvjesiti sve one drage postere, grafike i umjetničke slike koje ste godinama prikupljali? Razmislite još jednom, jer dizajneri interijera nude nove načine koji su mnogo više kul od klasičnih galerija na zidu. U nastavku donosimo četiri mjesta u stanu koja su, prema riječima stručnjaka, idealna za drage vam umjetnine.

1. Na police umjesto knjiga. Ili, dapače, uz njih.

Ima nešto posebno šarmantno u postavljanju slika na mjesto gdje bi trebale biti knjige, osobito ako su kombinirane uz njih i, primjerice, manje skulpture. Knjige slobodno polegnite, slike neka se malčice preklapaju – poigrajte se s vizualnim dojmom koji ćete stvoriti, ne možete pogriješiti.

2. Postavite slike na vrh ormarića ili komode.

Samim naslanjanjem slike na zid iznad komode ili ormarića ostavlja se nonšalantan i pomalo umjetnički dojam te umanjuje strogoća i sterilnost koja se ponekad nenamjerno postigne klasičnim postavljanjem umjetnina iznad takvih komada namještaja. Uostalom, to je dobar način da uvidite želite li da baš to mjesto u stanu bude stalna pozicija za vašu sliku, prije no što počnete bušiti rupe u zidovima. Osobito ako govorimo o umjetninama većih dimenzija.

3. Neka kamin bude postolje.

Ako ste jedan od onih sretnika koji u stanovima ili kućama posjeduju kamine, potrudite se da ne služe samo za usputno odlaganje nepotrebnih sitnica. Najčešće lijepi sami po sebi, kamini su idealno mjesto za slike s kojima će se savršeno nadopuniti i vašem prostoru dati luksuzni i poseban pečat.

4. Sasvim je kul umjetnine držati i na - podu.

Znate li sve one serije i filmove s boemskim sobama u kojima smo željeli spavati? Mnoge od njih djelovale su nedovršeno po pitanju uređenja, no, taj dojam nije postignut slučajno. Umjetničku notu prostoriji daju upravo slike i fotografije koje se nalaze ni manje ni više nego na podu. Najjednostavniji i najbanalniji način ponekad ostavlja najjači dojam, jedno je to od pravila u uređenju interijera koje ne treba smetnuti s uma.

Linker
23. travanj 2024 18:58