4uHa
detalji čine čuda

Zadarski dom s potpisom: 70 kvadrata primorskog štiha

U samom središtu jednog od niza ljepotana među dalmatinskim gradovima, smjestio se dom od 70 kvadrata koji ima dizajnerski potpis

Iako je ovaj interijer intenzivno vezan uz morsko mjesto radnje, upravo je on odličan primjer dobrog 'dugoročnog' dizajna. Objašnjavaju nam to u arhitektonskom studiju 4uHa koji su 70 kvadrata u srcu Zadra uredili u primorskom štihu.

4uHa
4uHa

'Iako se već na samom ulazu u stan nazire morska tema uređenja ovog interijera, sama srž se temelji na kombinaciji bjeline, svježine, modernoga i topline drva. Štih 'primorskoga' se krije u detaljima – slike, ukrasni jastučići, skulpture, rasvjeta, tirkizni komadi namještaja i svakako, najveći i najefektiniji element otvorenog prostora - zanimljiva obrada zida dnevnog boravka inspirirana temom dubokog, modrog, nemirnog mora', objašnjava tim 4uHa.

4uHa
4uHa
4uHa

Inače veoma predvidljiv i uobičajen detalj u interijerima s primorskih štihom - morsku mrežu - ovdje nalazimo u veoma neuobičajenom, apstraktnom obliku – drvenoj zidnoj ukrasnoj kompoziciji koja kao da se izdiže iz nemirnog 'morskog' zida dnevnog boravka i 'drži pod kontrolom' pristup palubi - vanjskoj terasi.

4uHa

Zavirite i u spavaću sobu u kojoj je pomno odabran svaki detalj.

4uHa
4uHa
4uHa
4uHa
4uHa

Linker
17. travanj 2024 14:00