Darko Mihalić
s potpisom mirjane mikulec

Zapušten stan od 70 kvadrata u srcu Zagreba postao pravi hedonistički raj

Zapušten trosobni stan od 70 četvornih metara u središtu Zagreba prije useljenja novog vlasnika zahtijevao je temeljito renoviranje. Uz nove instalacije, podne i zidne obloge, sanitarije te posve novi namještaj i dekore, stan je uz pomoć dizajnerskog studija Mirjane Mikulec doživio i tlocrtne promjene, kako bi prostor dobio na funkcionalnosti i postao prilagođen suvremenom načinu života.

Prema starom rasporedu, kuhinja je bila odvojena od dnevnog boravka te se nalazila s druge strane hodnika, pored djevojačke sobe. Sada je dnevna zona preseljena na jednu stranu hodnika te su kuhinja, blagovanje i boravak objedinjeni u jedan jedinstven prostor.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

Drugi dio stana čine dvije prostorije – spavaća soba i gostinjsko radna soba koja je dio svoje kvadrature prepustila kupaonici. Novi stan tako je napokon dobio logičan raspored i veću kupaonicu. Dvije zone stana – privatnu i socijalnu dijeli hodnik s ugradbenim ormarima koji su riješili problem skladištenja. Prema želji vlasnika, stan je uređen kao kombinacija industrijsko-modernog stila, u kojem nema previše boja, tekstura i detalja.

Darko Mihalić

'Vlasnik je želio stan koji bi bio spoj starog i novog, jer je htio da se primijeti da je riječ o starom građanskom stanu s visokim stropovima. Tako u interijeru prevladavaju neutralni tamni tonovi sive i asketske jednostavne linije kojima su suprotstavljeni rustikalni materijali poput opeke, bakra, crnog metala i zlata ili pak orijentalnog tepiha', objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec koja je sa svojim timom stvarala ovaj pravi muški interijer u kojem vlada geslo manje je više i u kojem moderna mala kuhinja ima samo ono nužno budući da vlasnik nije sklon kuhanju. Zato je dnevna zona pravi mali hedonistički raj, u kojem dominira garnitura za sjedenje te veliki tv ekran.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

U ovom prostoru pažnju plijeni ukras na zidu iza tv prijamnika, koji je kombinacija štukatura i tapeta stavljenih unutar njih.

Darko Mihalić

Prostor u kojem je glamur našao svoje mjesto jest kupaonica - zlatni premazi na lavabou, ogledalo sa zlatnim okvirom te efektne visilice dali su ovoj prostoriji poseban štih.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

Najintimnija prostorija u stanu, vlasnikova spavaonica mala je oaza industrijskog stila s upečatljivim visilicama koje se spuštaju sve do uzglavlja kreveta.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

Linker
17. travanj 2024 13:40