Darko Mihalić
U MAKSIMIRU

Zavirite u dom Mirjane Mikulec za čije je uređenje upravo osvojila nagradu u Londonu

Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec u Londonu je osvojila nagradu International Property Awards koja se svake godine dodjeljuje u raznim kategorijama, od arhitekture do dizajna interijera

Ulazak u prestižno društvo najboljih europskih dizajnerskih ostvarenja u prošloj godini, Mirjani Mikulec donio je projekt uređenja njezina vlastita stana u Maksimiru. Prostrani obiteljski stan od 109 četvornih metara sastoji se od manjeg ulaznog prostora, dnevnog boravka, tri spavaće sobe, kuhinje s kuhinjskim otokom, dvije kupaonice i vešeraja.

Darko Mihalić

'Bio je to poseban izazov za mene, s obzirom na to da sam se prilikom realizacije istovremeno našla u ulozi projektanta i vlasnika, a još smo cijeli projekt od početka do kraja snimali i pretočili u knjigu. Ovo je jedno nezaboravno iskustvo i zato mi je jako drago što je upravo ovaj, meni osobno vrlo važan interijer, žiri nagradio' - ističe dizajnerica.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

U stanu prevladavaju neutralni i nježni, pastelni tonovi – bijela i nježno-siva boja protežu se kroz sve prostorije stana, dok se crna boja, osim u glavnoj kupaonici, koristila uglavnom samo kao akcent.

Najveći dio stana zauzimaju kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak kao dio zajedničkog, otvorenog prostora koji objedinjuje ove tri zone. Iako funkionalno jasno odijeljenje, ove zone povezane su stilom i materijalima, pa tako prostorom dominira neutralna paleta boja sa sivim nijansama u prvom planu, ali i akcenti u ružičastoj boji te mjedeni elementi.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

Darko Mihalić
Darko Mihalić

Zona blagovanja vizualno je naglašena zanimljivom rasvjetom, jednako kao i u dijelu kuhinje. Među materijalima se posebno ističu tkaknine koje krase namještaj i zavjese. Atraktivan detalj svakako su i fronte po mjeri izrađenog elementa za TV koji odaje dojam starog ogledala s patinom.

Za razliku od tih prostorija, spavaćom sobom prevladavaju sivi i zeleni tonovi. U sobi je jedan cijeli zid rezerviran za garderobni ormar, kao i dio nasuprot kreveta s dijelom previđenim za TV.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

U stanu su dvije kupaonice, stilski povezane. Ovim prostorijama dominiraju jači motivi sa suptilnom dozom luksuza. U kupaonici je dizajnerica interijera to postigla keramikom koja podsjeća na orjentalne motive.

Dvije dječje sobe svojim uređenjem prilagođene su dobi Mirjaninih kćeri, no i ovdje dominira sad već prepoznatljiv kolorit koji se temelji na nekoliko nijansi sive te pokojim detaljem u boji.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

Linker
20. ožujak 2024 23:12