Darko Mihalić
s potpisom mirjane mikulec

Zavirite u elegantan luksuzni stan od 65 kvadrata na zagrebačkom Jarunu

Komforan dvosobni stan od 65 četvornih metara, nakon 30 godina od useljenja, zahtijevao je temeljitu adaptaciju u trajanju od dva mjeseca. Ona je uključivala nove vanjske i unutarnje otvore, podne i zidne obloge, instalacije, namještaj, sanitarije, kuhinju, dekore i detalje. Dizajnerski studio Mirjane Mikulec, kojeg je vlasnica angažirala za uređenje, odlučio je zadržati tlocrtni raspored stana, uz sitne preinake kako bi prostor bio funkcionalniji i povezaniji te bolje prilagođen potrebama klijentice.

'Srušili smo jedan dio zida kako bi se dodatno otvorio prostor blagovanja prema dnevnom boravku, a kuhinja je dobila novi izlaz i prema hodniku. Naime, do sada se u kuhinju ulazilo iz blagovanja, a sada je to moguće i iz hodnika zahvaljujući tome što smo maknuli ostavu. Vlasnici ovaj dodatni prostor za skladištenje nije bio potreban, te smo srušili zid ostave i tako produžili kuhinju i prema hodniku stavili vrata', objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec dodajući kako se u uređenju interijera poštovala prije svega želja vlasnice za ispreplitanjem modernih i klasičnih elemenata te nježnom, svijetlom paletom boja kao i što manje drveta, budući da to nije njezin omiljeni materijal.

Darko Mihalić

Stoga se drvo nalazi u stanu samo kao podna obloga u spavaćoj i dnevnoj sobi te blagovanju, a toplina, koju inače daje ovaj materijal, tim Mirjane Mikulec postigao je bogatom ambijentalnom rasvjetom, detaljima poput naljepnica s citatima u spavaćoj sobi, odabirom kolorističkih akcenata u ružičastoj i smeđoj boji te panelima od gips-kartonskih ploča presvučenim tapetama s cvjetnim uzorkom u dnevnoj sobi.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

Tako je elegantna, neutralna sivo-bijela podloga dobila dobar kontrast koji je stan učinio ugodnijim i dinamičnijim, a svjetlucave i sjajne površine dale su mu dozu luksuza i profinjenosti te unijele još svjetla u interijer.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

'Želja vlasnice bila je i što više svjetla. Zato smo posebnu pažnju pridali upravo tome – stan obiluje raznolikim rasvjetnim tijelima, od luksuznih visilica, neupadljive stropne rasvjete, pa sve do one indirektne. U kombinaciji s neutralnim, svijetlim koloritom, stan je, potpomognut velikim vanjskim otvorima, doista okupan svjetlošću', ističe dizajnerica.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

Njoj najljepši dio stana je upravo onaj u kojem se najviše ogleda luksuz, a to je kupaonica u dominantnim bijelim tonovima. U njoj je umjesto keramike na nekim dijelovima korišten stakleni mozaik u srebrnim tonovima, upečatljiva dizajnerska rasvjeta te je u klasičnu tuš kabinu dodan dio za sjedenje kako bi se stvorio wellness ugođaj.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

Spavaonica je zamišljena kao prostorija koja odabirom kolorita i stila prati ostatak stana, a pažnju plijene originalne dekoracije na zidu - štukature unutar kojih su stavljeni inspirativni natpisi. Mnogima će se možda najviše svidjeti kuhinja u visokom sjaju, u kojoj je naglasak stavljen na originalnu napu, zidnu staklenu oblogu u ružičastoj, te metro keramičke pločice u neodoljivoj srebrnoj nijansi.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

Dodatno osvježenje u kuhinji jest radna ploča s dekorom, imitacijom betona, a isti takav postupak ponovljen je u blagovanju, gdje je gornja ploha stola od istog materijala i uzorka.

Linker
17. travanj 2024 20:54