OLAKŠAVAJU SVAKODNEVICU

Raspjevani hladnjak, aparat za kavu... Provjerite nove gadgete s kojima će svaka vožnja biti ugodnija

Gadgeti nam olakšavaju svakodnevicu, a u moru različitih pomagala tu su i oni koji olakšavaju održavanje automobila, ili, pak, vožnju čine ugodnijom.

KONTROLA TLAKA GUMA

Za vozila koja nisu opremljena sustavom za nadzor tlaka u gumama tvrtka Fobo nudi kapice koje se montiraju na ventil guma. U setu je i uređaj koji prikuplja podatke sa senzora u kapicama te ih šalje na mobilnu aplikaciju.

PRVE NAOČALE ZA PUTOVANJE BEZ MUČNINE

Više od 30 milijuna ljudi u Europi pati od kinetoze, poznatije kao bolest putovanja ili kretanja, a svaka treća osoba, bez obzira na dob, barem jednom doživi tu tegobu - na brodu, u automobilu, autobusu ili avionu. Jednostavne za upotrebu, naočale Seetroën nude rješenje u takvim situacijama.

Copyright Sébastien STAUB @ Continental Productions

Stručnjaci tvrtke Citroën, osmišljavajući taj model razvili su tehnologiju Boarding Ring, s tekućinom koja se pomiče u okvirima. Time se ‘obnavlja’ linija horizonta kako bi se poništio disbalans između osjetila, koji je uzrok bolesti kretanja.

ARTEK

Ako automobil ne kreće od prve, ne treba odmah zvati vučnu službu - spasiti vas može i Arteck. Tim praktičnim malim uređajem s ugrađenim kabelima i stezaljkama akumulator se može napuniti do 20 puta. Koristi se i za punjenje ostalih prijenosnih uređaja, poput pametnih telefona, tableta, fotoaparata ili bežičnih slušalica.

ČISTAČ ZRAKA

Sjajno dizajniran pročišćivač zraka FRiEQ uz pomoć kontrolirane količine negativnih iona kisika učinkovito uklanja neugodne ustajale mirise u automobilu, poput onoga od dima. Također neutralizira onečišćenja od plijesni, bakterija i virusa pomažući svima u automobilu da - lakše dišu.

EKSPRESNI UŽITAK

Dvije i pol minute potrebne su prijenosnom aparatu za kavu, smještenom u automobilu, da napravi izvanredan espresso. Osim digitalnog nadzora faza pripreme, bonus mu je i mlaznica koja ne prska. Handpresso SARL je francuski proizvođač prijenosnih uređaja za espresso, osnovan 2006., a "auto inačicu" ima od 2012.

DOBITNA KOMBINACIJA

Čak dvadeset kilometara na sat ide novi prototip električnog romobila tvrtke Hyundai Motor Groupe. Pogon mu je na zadnjim kotačima, što bitno poboljšava sigurnost i stabilnost u vožnji, ima dugotrajnu litijsku bateriju, prednje i stražnje svjetlo i uz to se jednostavno sklapa. Kada se montira na automobil, romobil se puni električnom energijom proizvedenom tijekom vožnje.

RASPJEVANI HLADNJAK

Termoelektrični hladnjak Gourmia GMF668, u koji stane oko šest limenki pića, ima odvojive kabele za napajanje te mrežni kabel za dom, ured ili garažu kao i istosmjerni kabel za automobil. Taj elegantni prenosivi uređaj, s ugrađenim Bluetooth zvučnikom, prebacivanjem prekidača, umjesto hlađenja, dobiva funkciju grijanja.

HUDWAY DRIVE

Hudway Drive je prijenosni head-up zaslon koji izvrsno radi s Google Mapsom, Wazeom ili nekom drugom aplikacijom koju želite koristiti za volanom. Osmišljen je za uživanje u svakodnevnim, ali i duljim putovanjima do nepoznatih mjesta - s kartama, uputama, dolaznim pozivima, porukama i obavijestima projiciranim kroz vjetrobransko staklo.

Linker
16. travanj 2024 16:50