HTZ

Frano Maškovic, Nadia Cvitanović, Borko Perić

HTZ

Frano Maškovic, Nadia Cvitanović, Borko Perić

kandidat za oscara

Američka premijera filma Osmi povjerenik napunila dvoranu Egyptian Theatre u Hollywoodu

Američka premijera filma „Osmi povjerenik“, hrvatskog kandidata za oskarovsku nominaciju u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, sinoć je dupkom napunila legendarnu dvoranu Egyptian Theatre na Hollywood Boulevardu. Promocija „Osmog povjerenika“ i Hrvatske, kao poželjne turističke i zanimljive filmske destinacije na američkom tržištu, održana je pod nazivom „A Night of Croatian Film & Flavors“.

'Osmi povjerenik' redatelja Ivana Salaja hrvatski je kandidat za 91. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, a američka premijera ove uspješnice održala se u četvrtak na Hollywood Boulevardu. Crvenim tepihom prošetali su redatelj Ivan Salaj, glumci Frano Mašković, Borko Perić i Nadia Cvitanović te ostala ekipa filma.

HTZ

Ekipa filma i Hrvatske turističke zajednice

HTZ

Frano Maškovic, Nadia Cvitanović, Borko Perić

Podršku kolegama tako su došli dati glumac Goran Višnjić, glumica Leona Paraminski, kreativni direktor CBS Sports i dobitnik 36 nagrada Emmy Pete Radovich Jr., skladatelj i dobitnik 7 nagrada Emmy Helmut VonLichten, snimatelj Vanja Černjul, producent i skladatelj Bobby Boško Grubić te producent i redatelj Alen Petković.

HTZ

Jasmina Hdagha i Leona Paraminski

 
HTZ

Marija Omaljev i Miraj Grbić

U Egyptian Theatreu film „Osmi povjerenik“ pogledali su i igrač LA Lakersa Ivica Zubac s djevojkom Kristinom Prišč, Željko Bebek i supruga Ružica, glumica i instruktorica joge Jasmina Hadgha, fotograf Jadran Lazić, ali i što je najvažnije više od 50 glasača Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

Riječ je o prvoj međunarodnoj suradnji Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Hrvatske turističke zajednice (HTZ) s ciljem stvaranja preduvjeta za što bolji plasman ovog, ali i svakog budućeg hrvatskog oskarovskog kandidata te promocije Hrvatske kroz filmsku industriju.