Anita Juka Cannes
Promo / Priredba
Anita Juka Cannes
Promo / Priredba

PLATFORMA PRODUCERS ON THE MOVE

Anita Juka među najboljim europskim producentima u Cannesu

Anita Juka predstavljena je u sklopu Filmskog festivala u Cannesu kao jedna od 20 najboljih europskih producentica. Radi se o prestižnoj platformi Producers on the Move u organizaciji European Film Promotiona, koji svake godine odabire istaknute producente na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija.

Anita Juka, producentica tvrtke 4 film d.o.o., izabrana je zahvaljujući međunarodnom uspjehu filma "Ti mene nosiš" redateljice Ivone Juke, koji je prvi hrvatski film prodan Netflixu za prikazivanje u cijelom svijetu, ali i istaknutim rezultatima distribucije filmova kao što su "Bad Blue Boys", redatelja Branka Schmidta, "Slovenka", redatelja Damjana Kozole te omnibus "Neke druge priče" Ivone Juke, Ane Marije Rossi, Ines Tanović, Marije Džidževa i Hanne Slak.

Anita Juka u Cannesu
Promo / Priredba

U sklopu platfome, Anita Juka predstavit će svoju dosadašnju filmografiju, ali i pet projekata koje trenutačno razvija kao producentica u sklopu četiri filma. Njezin profil predstavljen je i u najpoznatijim filmskim časopisima kao što su Variety, The Hollywood Reported i Screen International, a dala je intervjue i za Film New Europe, CineEurope te World of Young Cinema Magazine.

"Izuzetna je čast biti dio platforme Producers on the Move, jer se radi o projektu koji kontinuirano radi na promociji europskih producenata. Ovim putem imam prilike umrežiti se s nizom filmskih profesionalaca s ciljem koprodukcije, financiranja i promocije, ali i upoznati kolege producente koji svojim radom uvelike doprinose jačanju europske kinematografije", izjavila je Anita Juka iz Cannesa.

Anita Juka Cannes
Promo / Priredba

Uz Juku se tako našao i Jon Nohrstedt, švedski producent igranog filma "Borg vs McEnroe", sa Shia LaBeoufom i Stellanom Skarsgårdom u glavnim ulogama te britanska producentica Emily Morgan, dobitnica nagrade BAFTA za najbolji debitantski film "I'm Not a Witch".

Kroz program je od njegova osnivanja prošlo više od 400 producenata, od kojih su mnogi postali međunarodno priznati filmaši, te čak i dobitnici Oscara.  Producer on the Move traje od 16. do 20. svibnja u sklopu najpoznatijeg filmskog festivala na svijetu – Cannes Film Festivala.

Anita Juka u Cannesu
Promo / Priredba