Glazbenik Jacques Houdek, glumica Renata Sabljak i ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch
 Livio Andrijić
sve je spremno

Bili smo na generalnoj probi rasprodanog spektakla 'Jesus Christ Superstar'

Samo dan prije velike koncertne izvedbe kultnog ostvarenja Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera, rock opere 'Jesus Christ Superstar', razgovarali smo s nekima od glavnih aktera i zavirili na generalnu probu velikog glazbenog spektakla koji će biti još čarobniji zahvaljujući Zagrebačkoj filharmoniji.

Prije gotovo 18 godina izvedena je premijera kultne rock opere "Jesus Christ Superstar", a da je publika željna takvog sadržaja pokazuje i veliki interes za mjuzikl - izvedba u petak, 2. ožujka, rasprodana je već tjednima. Zagrebačka filharmonija udružila je snage s Gradskim kazalištem Komedija kako bi zagrebačkoj publici pripremila pravi glazbeni spektakl u kojem glavne uloge igraju Đani Stipaničev, Ervin Baučić te Renata Sabljak, a kao gost, u ulozi kralja Heroda, pojavljuje se glazbenik Jacques Houdek.

01.03.2018., zagreb, lisinski
generalna proba mjuzikla Jesus Christ Superstar
na fotografiji: Jacques Houdek, Mirko Boch i Renata Sabljak te ansambl Komedije.
foto: livio andrijic
Livio Andrijić
Generalna proba mjuzikla 'Jesus Christ Superstar'

- Ovo mi je prva uloga u mjuziklu. Dosad sam glumio u samo dvije predstave za djecu s Krešimirom Dolenčićem i on me zapravo uveo u svijet glume te mi otkrio golemi talent kojeg nisam bio svjestan. Ipak, mjuzikl mi je bio želja otkako znam za sebe i još sam kao tinejdžer priželjkivao upravo ulogu kralja Heroda. Nevjerojatan je taj životni krug i zakon privlačnosti pa stvarno treba paziti što želimo - izjavio je Jacques Houdek i otkrio da je Renata Sabljak bila ta koja je dirigentu Dinku Appeltu potvrdila da će bez problema pristati na ulogu jer mu je to životna želja.

- Ulogu sam prihvatio bez razmišljanja, ali trema je prisutna. Uvijek je ima: i kad si gost, i kad si na svojem koncertu, a osobito kad nisi baš potpuno na svojem terenu. Malo sam odahnuo nakon što sam prvi put nastupio pred cijelim ansamblom i nakon njihovog gromoglasnog pljeska. Imao sam slobodu u osmišljavanju Heroda i izbjegavao sam gledati prijašnje izvedbe jer je jako lako napraviti presliku, a u publici će biti ljudi koji to prate pa sam želio da im moj Herod bude iznenađenje - govori nam poznati glazbenik kojeg će sutra na izvedbi podržati menadžer i supruga.

- Oni će biti uz mene, da me drže za ruku prije nego izađem na pozornicu, i znam da ih jako zanima jer sam sve skrivao od njih - otkrio je Jacques, koji će se na pozornici pridružiti glumici Renati Sabljak. Ona će prvi put utjeloviti Mariju Magdalenu uz svoje kolege Đanija Stipaničeva koji će igrati ulogu Isusa i Ervina Baučića kao Jude.

01.03.2018., zagreb, lisinski
generalna proba mjuzikla Jesus Christ Superstar
na fotografiji: Jacques Houdek, Mirko Boch i Renata Sabljak.
foto: livio andrijic
Livio Andrijić
Glazbenik Jacques Houdek, glumica Renata Sabljak i ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch

- Zbilja mi je veliko zadovoljstvo biti dijelom ovog projekta. Ova uloga mi je svojevrstan odmor jer, bez obzira na to što igram jednu od glavnih uloga, imam dovoljno prostora za uživanje u glazbi i glasovima svojih kolega. Drago mi je što nam se Jacques pridružio u ovom projektu jer on ima iznimne glumačke instinkte, a uloga Heroda mu izričito odgovara i po vokalnom temperamentu - naglasila je glumica koja pred izvedbu nema tremu.

- Imam pozitivnu tremu, ali nema straha jer sam okružena ljudima koji su toliko posvećeni svojem poslu da se osjećam poput pahuljice nošene na rukama. Jedan od njih je i ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch koji se osobito veseli ovom projektu jer se radi o suradnji dva ansambla - Zagrebačke filharmonije i Gradskog kazališta Komedija.

01.03.2018., zagreb, lisinski
generalna proba mjuzikla Jesus Christ Superstar
na fotografiji: Generalna proba.
foto: livio andrijic
Livio Andrijić
Generalna proba pred izvedbu u dvorani Lisinski

- Nakon 18 godina se ponavlja ovakvo nešto i uvjeren sam da ovo neće biti samo jedna predstava te da ćemo imati više koncerata jer su karte odavno već rasprodane. Imamo sjajan orkestar: Zagrebačka filharmonija ima 114 glazbenika i želimo pokazati da taj orkestar može svirati uistinu sve. Okružuje nas izuzetno pozitivna atmosfera jer je to prvi put da se Zagrebačka filharmonija spojila s Gradskim kazalištem Komedija i stvarno je posebno jer kad se umjetnici druže osjeća se dobra vibracija među svima.

Nakon zagrebačkog nastupa, rock opera "Jesus Christ Superstar" bit će izvedena i u Mostaru, gdje će otvoriti Mostarsko proljeće.

Linker
12. travanj 2024 10:32