Koja je ovo država
Koja je ovo država

POSVETA APSURDIMA KOJE ŽIVIMO

Brešanova nova komedija 'Koja je ovo država' izazvala veliki interes javnosti

Nakon više od dva tjedna, koliko je trajala najveća gerila promocija nekog filma na ovim prostorima, i nakon više stotina tisuća ljudi koji su pogledali video srpskog kola koji pjevaju Tuđmanu došlo je objašnjenje videa koji je u tjednima iza nas izazvao najviše rasprava na društvenim mrežama.

Video navodnog kulturno umjetničkog društva Vuk Karadžić iz Hrvatske koji pjesmom slave pokojnog predsjednika Tuđmana zapalio je regiju, a evidentna satira izazvala je ozbiljne rasprave u javnoj sferi država regije.

- Insert koji ste imali priike vidjeti na ironičan način prikazuje sve apsurde društva u kojem živimo. 'Koja je ovo država' nije pitanje, to je uzvik koji čujemo u svakodnevnom životu, u svim sferama od odlaska u poštu, katastar, do konstantne borbe s birokracijom. Tema moje nove komedije su svi apsurdi koje svakodnevno živimo - rekao je redatelj Vinko Brešan.

Koja je ovo država

Nova komedija Vinka Brešana, čiji je fim "Kako je počeo rat na mom otoku" pogledalo više od 342 tisuće ljudi, dolazi u kina 3. siječnja, ali još uvijek nitko ne zna o čemu govori jer je snimana u potpunoj tajnosti pa je interes velik.