REUTERS
JAY-Z NAJVEĆI GUBITNIK

Bruno Mars pokorio konkurenciju na dodjeli Grammyja

R&B glazbenik Bruno Mars osvojio je najviše nagrada Grammy na dodjeli koja je održana jučer u New Yorku: američki pjevač osvojio je čak šest nagrada među kojima i onu za pjesmu godine za hit singl "That's What I Like" te nagradu za snimku i za album godine za "24K Magic".

Zahvaljujući njegovoj pobjedi, kratkih rukava su ostali reperi Kendrick Lamar i Jay-Z, koji bi, da su osvojili Grammy, bili prvi hip-hop glazbenici nagrađeni za album godine u posljednjih 14 godina.

60th Annual Grammy Awards Äì Show Äì New York, U.S., 28/01/2018 Äì Bruno Mars accepts the Grammy for album of the year for
REUTERS
Bruno Mars

REFILE - ADDING AWARDS   60th Annual Grammy Awards Äì Photo Room Äì New York, U.S., 28/01/2018 Äì Bruno Mars¬holds six of seven Grammys which includes Album and Record of the Year for Äú24K MagicÄù and Song of the Year for ÄúThatÄôs What I Like;Äù Best R&B Performance and Best R&B Song for ÄúThatÄôs What I Like.Äù Äú24K MagicÄù was also awarded Best R&B Album and Best Engineered Album (Non-Classical). REUTERS/Andrew Kelly
REUTERS
Bruno Mars sa svojim bendom

- Ove pjesme su bile napisane ljubavlju, srećom i sve što sam htio s ovim albumom je da ljudi plešu – izjavio je 32-godišnji Peter Gene Hernandez poznatiji kao Bruno Mars koji u svojoj pobjedi nije zaboravio na konkurente pa su Jay-Z, Kendrick Lamar, Childish Gambino i Lorde dobili zahvale što „daju“ svijetu svoju glazbu.

Ipak, daleko od Marsa nije bio ni Lamar (30), kojeg mnogi smatraju jednim od najinovativnijih repera. On je osvojio pet nagrada, većinom u hip-hop kategorijama, dok je njegov kolega Jay-Z na dodjelu stigao s osam nominacija, ali čini se da album "4:44", u kojem je ispovjedio svoj preljub, nije oduševio struku jer je kući otišao praznih ruku.

Na dodjeli su nastupili brojni glazbenici, a među najupečatljivijim nastupima bili su onaj Kendricka Lamara, Lady Gage, Rihanne i Keshe.

Linker
19. travanj 2024 12:40