Foto: Vladimir Ivanov/Hanza Media
OTOČKI NASTUP MAJSTORA LUTNJE I KLASIČNE GITARE

Edin Karamazov i Anna Fusek nastupaju na Zlarinu

Jedan od najpoznatijih europskih svirača lutnje i klasične gitare Edin Karamazov gostuje na Zlarinu zajedno s flautisticom Annom Fusek 4. kolovoza 2016. godine u Crkvi Uznesenja Marijina s početkom u 21.15 sati.

Edin Karamazov svojim se izvedbama tijekom prošlog desetljeća dokazao kao jedan od najuzbudljivijih i najkarizmatičnijih svirača gitare i lutnje u svijetu. Potvrdila su to priznanja kritičara u Europi , Americi ili Aziji, te brojne pohvalne kritike njegovih virtuoznih i emocionalnih izvedbi repertoara u rasponu od prvih zapisanih skladbi iz 16. stoljeća pa sve do glazbe balkanskih Roma.

Svoj prvi solo nastup kao svirač na lutnji imao je 1998. godine i to kao zamjena, u posljednji čas, za legendarnog gitarista, Juliana Breama, svirača starije generacije koji je takodjer ponovno oživio interes za lutnju. Od tada je Edin Karamazov izveo i snimio više od 90 nosaca zvuka s brojnim umjetnicima i međunarodnim ansamblima za ranu glazbu.

Anna Fusek rođena je u Pragu u 1981. Od svoje osme godine svira violinu, blok flautu i klavir. Prvo su je podučavali Corinna Guzinski u Dortmundu i Michael Wessel-Therhorn u Münsteru. Studirala je s Hanom Tolom u Rotterdamu i Chistophom Huntgeburthom u Berlinu gdje je 2005. stekla diplomu. Nagrađena je s DAAD stipendijom za nastavak studija povijesnih klavira s Edoardom Torbianellijem i blok flautu s Conradom Steinmannom na „Schola Cantorum“ u Bazelu, Švicarska.

2008. godine vratila se u Berlin na Umjetničku akadimiju na studij barokne violine s Irmgard Huntgeburth gdje je 2013. godine diplomirala.

Linker
18. travanj 2024 02:22