Profimedia
REKORDAN VIKEND

'Fantastične zvijeri i gdje ih naći' obaraju rekorde zarade

Film "Čudesne zvijeri i gdje ih naći" oborio je ovogodišnji rekord po vikend-zaradi u kinima Velike Britanije.

Film, koji je u stvari spin-off popularnog serijala o Harryju Potteru, je prvom vikendu prikazivanja zaradio 15,3 milijuna funti. Uzmu li se u obzir svi filmovi o malome čarobnjaku, ovo je treći najuspješniji ulazak u vikend, a na prva dva mjesta su prva dva filma iz serijala.

Filmu sjajno ide i u Sjedinjenim Američkim Državama gdje za vikend uprihodio otprilike 75 milijuna američkih dolara što je više od zbroja zarade svih ostalih filmova koji su se našli u top 10.

Uz to što ga publika sasvim očito voli, film je dobio i vrlo pozitivne kritike. J.K. Rowling je najavila da će serijal sadržavati pet filmova, a na vlastitom je Twitter profilu počela fanovima odgovarati na pitanja o sudbini likova i radnji. Naravno, njezini odgovori su više naznake i nagovještaji nego konkretne informacije, ali i to je dovoljno da raspiri maštu fanova.

Radnja filma "Čudesne zvijeri i gdje ih naći" zbiva se sedamdeset godina prije nego što je započela saga o Harryju Potteru, a naziv novog serijala ujedno je i naziv knjige koju mali čarobnjak čita prije odlaska u Hogwarts, ona je obvezna literatura svakog čarobnjaka.

Linker
20. travanj 2024 00:18