Promo
filmski festival

Film 'Dom' osvojio srca publike u Puli

Drugi dugometražni igrani film redatelja Darija Pleića okupio je vrhunsku glumačku ekipu koja je ispričala duboko socijalnu priču nabijenu emocijama

Dugometražni igrani film 'Dom', redatelja Daria Pleića svoju je svjetsku i hrvatsku premijeru imao ovog vikenda na Pula Film Festivalu, da bi se cijela filmska ekipa odmah nakon hrvatske premijere zaputila prema Siciliji, točnije Taormini gdje je film imao internacionalnu premijeru.

'Izuzetna mi je čast što smo pozvani da se natječemo u službenoj konkurenciji festivala koji ima bogatu povijest i tradiciju. Isto tako imam izuzetno osobno poštovanje za jake autore s kojima smo u konkurenciji poput Debre Granik, Ramaae Mosley ili Lorene Luciana i Filippa Piscopoa..'' izjavio je redatelj i scenarist filma Dario Pleić.

Film Dom okupio je vrsnu glumačku ekipu, pa pored glavnih glumaca Judite Franković i Mislava Čavajde uloge u filmu su imali i Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović i Sara Moser.

Promo

Pleić je redatelj koji je između ostalog režirao 'Lozu' i 'Mamuticu', a Dom mu je drugi dugometražni film. Tema filma je aktualna – zbog korumpiranog sustava i pohlepe bankara glavnim likovima koje igraju Judita Franković i Mislav Čavajda prijeti deložacija. Pred njima je izbor – ili će se pomiriti s nepravdom ili će pokazati otpor i tako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila razdvoji zauvijek.

Promo

'Jako me razveselila i ohrabrila reakcija publike u Taormini – film komunicira bez obzira na zahtjevnost teme i načina na koji smo ju obradili. Ljudi su nam prilazili nakon projekcije i željeli su pričati o filmu, tako da se veselim daljnjem nastvku festivalskog života filma kao i dolasku u kina' istaknuo je rekao Dario.

Linker
18. travanj 2024 02:30