Promo
Promo

FILMSKA PREPORUKA

Film Dubravke Turić: Iz Cannesa u domaća kina

  • 15.04.2019. u 10:36

  • Autor:
    • Josip Jurčić

Nasilje je nit koja povezuje tri kratka filma u omnibusu “Duboki rezovi”, koji se prikazuje u hrvatskoj mreži nezavisnih kina. Uz “Smrt bijele kose” Filipa Mojzeša i “Predmete koji tonu” Filipa Peruzovića, treći dio su “Trešnje” Dubravke Turić (45), koje su svjetsku premijeru imale prije dvije godine na Filmskom festivalu u Cannesu.

- “Trešnje” još putuju po svjetskim festivalima, a u sklopu omnibusa sada se prikazuju i u redovitoj kinodistribuciji, što mi je jako drago jer ih više neće gledati samo festivalska publika - kaže zagrebačka redateljica kojoj je najveći izazov bio pronaći glumca za glavni lik, desetogodišnjeg dječaka.

Promo

Dubravka Turić

- Nakon brojnih audicija po Splitu i Šibeniku napokon sam došla do Roka Glavine. Sjajno je odglumio ulogu i vjerujem da će ostaviti snažan dojam na gledatelje - dodaje Dubravka Turić. Scenarij je prema kratkoj priči Olje Savičević Ivančević napisala Jelena Paljan, redateljica je u međuvremenu snimila kratki filmTina, koji je upravo imao svjetsku premijeru u Nizozemskoj, a trenutno priprema svoj debitantski dugometražni film Tragovi koji tematizira suočavanje s promjenama, a čije se snimanje očekuje krajem zime.