NA MONTREAL FILM FESTIVALU

Film Rajka Grlića osvojio Grand Prix Amerike

promo
Najiščekivaniji hrvatski film godine “Ustav Republike Hrvatske” na uglednom Montreal World Film Festivalu osvojio je Grand Prix Amerike, nagradu za najbolji film, jednoglasnom odlukom žirija te je osvojio novčanu nagradu od 100 000 američkih dolara.

U natjecateljskom programu Montreal World Film Festivala kojem je ovo jubilarno 40. izdanje bilo je izdvojeno 22 filma iz cijelog svijeta te se među njima najviše istaknuo film doajena hrvatskog filma, Rajka Grlića – “Ustav Republike Hrvatske”. Montreal World Film festival je jedini natjecateljski festival A kategorije u Sjevernoj Americi koji je prepoznat od Međunarodne organizacije filmskih producenata (FIAPF). Ova nagrada na prestižnom filmskom festivalu izvrsna je pozivnica hrvatskoj publici koja će film u kinima moći pogledati od 06. listopada 2016. godine.

Ljubavnu priču o mržnji inspirirana stvarnom zemljom hrvatska publika imat će priliku gledati od ove jeseni u distribuciji Blitza. Film donosi priču koja razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima. To je priča o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i pokušaju da se unatoč svemu voli. U glavnoj ulozi pojavljuje se proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac u najkompleksnijoj filmskoj ulozi u karijeri. Nebojša u filmu glumi umirovljenog profesora, koji je pritom deklarirani homoseksualac i transvestit, dok uz njega još igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenarij potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem.

Ovaj se film pita može li se netko uronjen u predrasude i mržnju pretvoriti u normalno ljudsko biće i da li takav netko može ići i korak dalje i pokazati da je ispod ledene maske satkan od ljubavi.