Sean Connery i Nadja Regin
 Getty Images
u 88. godini

Glumila Bondovu djevojku: Preminula srpska glumica Nadja Regin

Tjedan dana nakon što je preminula Bondova djevojka Tania Mallet, stigla je još jedna tužna vijest o smrti glumice poznate po filmovima o tajnom agentu 007.

"Jako nam je žao što vam moramo priopćiti da je Nadja Regin preminula s 87 godina. Nadja se pojavila u dva filma o Jamesu Bondu, 'Iz Rusije s ljubavlju' i 'Goldfinger'. Naše su misli u ovim tužnim trenucima s njezinom obitelji i prijateljima", stoji u objavi na Twitter profilu James Bond filmova.

Nadja pravog imena Nadežda Poderegin rođena je u Srbiji, u Nišu, a u Londonu su joj savjetovali da uzme umjetničko ime. U filmu 'Iz Rusije s ljubavlju' glumila je ljubavnicu britanskog špijuna, dok je u filmu 'Goldfinger' sa Seanom Conneryjem glumila trbušnu plesačicu Bonitu.

Dec. 12, 1965 - First Night Of ''Hello Dolly''. Photo Shows: Yugoslavian actress, Nadja Regin, arriving at the Drury Lane theatre for the first night of the musical ''Hello Dolly'', last night., Image: 209886834, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives
Nadja Regin

Nakon završetka glumačke akademije u Beogradu, karijeru je počela graditi u jugoslavensko-njemačkim produkcijama, a put ju je odveo preko granica u Veliku Britaniju, Austriju i Novi Zeland. Ipak, obožavateljima je ostala u sjećanju kao glumica iz filmova o James Bondu.

Scottish actor Sean Connery, Serbian actress Nadja Regin, and British stuntman Alf Joint on the set of Goldfinger, the third spy film in the James Bond series, UK, 24th March 1964. (Photo by Larry Ellis/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images
Sean Connery i Nadja Regin

Jednom prilikom izjavila je kako u početku nije željela prihvatiti ulogu u filmu. "Iskreno, na početku mi je bilo vrlo neugodno jer to su bile stvarno male uloge. Kada je britanska kraljica imala manju ulogu, pomislila sam, pa ako je film dobar za Njezino Veličanstvo, ne bi mi trebalo biti toliko neugodno", izjavila je u jednom intervjuu.

Tijekom 70-tih čitala je i selektirala filmske scenarije za produkcijske kuće Rank Films i Hammer Films, a kasnije je sa sestrom otvorila izdavačku kuću i posvetila se pisanju. Objavila je i vlastiti roman 'Žrtve i budale' pod svojim punim imenom Nadja Poderegin.

Linker
22. travanj 2024 00:31