'NEVIDLJIVE'

Holivudska elita nagradila žene koje rade i stvaraju iza kulisa sedme umjetnosti

Holivudska elita sinoć se po 18. put okupila u dvorani Sveučilišta u New Yorku kako bi nagradili žene koje rade iza kulisa sedme umjetnosti

Ako iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, onda je logično da se i iza svakog uspješnog filmskog i TV projekta krije čitav tim žena. Te 'nevidljive', ali prijeko potrebne kreativke, prvenstveno šminkerice, frizerke i kostimografkinje uspjele su se izboriti za ravnopravnost među muškim kolegama na području sedme umjetnosti i televizije.

Marijana Marinović
Nagrađeni u društvu glumice Rosario Dawson

Veličajući i slaveći upravo žene koje se kriju iza scene, sinoć su se brojni uzvanici okupili u dvorani Sveučilišta u New Yorku pokraj Washington Square Parka. Povod je bila 18. dodjela godišnje nagrade Njujorške žene u filmu i na televiziji (New York Woman in Film & Television), na kojoj su ove godine nagrađene vizažistica Kyra Panchenko, koja je surađivala na filmovima 'Zdrpi i briši', 'Kill Bill' i 'Djevojka u vlaku', frizerka Melissa Forney, zaslužna za frizure u filmovima 'Selma', 'Hidden Figures' i serijalu 'Empire' te kostimografkinja Melissa Toth, koja je osmislila styling glumaca u 'Manchester na moru', 'Posjetitelj' i 'Vječni sjaj nepobjedivog uma'.

Marijana Marinović
Glumica Carmen Ejogo uručila je nagradu hair stilistici Melissi Forney

Marijana Marinović
Rosario Dawson

Nagrade su im uručile glumačke zvijezde David Costabile, Carmen Ejogo, Rosario Dawson i Amy Schumer (kojoj su reporteri zamjerili sto je odbijala fotografiranje), ne šparajući komplimente na račun njihova talenta i predanosti poslu.

Marijana Marinović
Glumica Amy Schumer nije bila raspoložena za fotografiranje

Marijana Marinović
David Costabile i Melissa Toth

Posebno priznanje Variety's Ensemble osvojio je tim za šminku, frizuru i kostime – Sarit Klein, Pamela May i Stephanie Maslanski za Netflixov serijal Jessica Jones, čija se glavna zvijezda, glumica Krysten Ritter dobitnicama zahvalila i čestitala putem video poruke.

Marijana Marinović
Nagrađena trojka za serijal Jessica Jones

Linker
24. travanj 2024 16:34