promo
56 filmova

Hrvatski film 'Za ona dobra stara vremena' otvorio Vukovar Film Festival

U najljepšem gradu na Dunavu otvoren je 12. po redu filmski festival

Ovogodišnji festival otvorio je hrvatski film „Za ona dobra stara vremena“ redatelja Eduarda Galića, a uz njega svečanom otvorenju prisustvovala je i većina ekipe filma predvođena scenaristom i producentom Dominikom Galićem te glumcima Markom Petrićem, Andrejem Dojkićem, Karlom Mrkšom, Matijom Prskalo, Elizabetom Brodić i Ivom Gregurevićem.

Dvanaesti po redu Festival trajat će do nedjelje, 26. kolovoza. U četiri dana biti će prikazano 56 filmova na šest lokacija (pet u Vukovaru i jednoj u Borovu naselju) u sveukupno deset različitih kategorija. O najboljim kratkometražnim i dugometražnim igranim te dokumentarnim filmovima odlučivat će dva tročlana žirija, a pobjednici će osvojiti već tradicionalnu nagradu Zlatni šlep.

Posebnost ovogodišnjeg festivala očituje se u novoj kategoriji – „Pobjednici Cannesa 2018.“ u sklopu koje se prikazuju četiri filma koja su ove godine osvojila neku od glavnih nagrada na ovom najznačajnijem filmskom festivalu, uključujući i korejski „Obiteljske veze“ ovjenčan Zlatnom palmom.

Linker
18. travanj 2024 15:21