Comic Sans
Comic Sans

Comic Sans

Iza kulisa novog filma Nevija Marasovića koji je već osvojio nagradu za najbolji film iz regije

Novi film Nevija Marasovića, koji od 8. ožujka gledamo u domaćim kinima, osvojio je Nagradu žirija filmskih kritičara 'Nebojša Đukelić' za najbolji film iz regije na FEST-u.

Komedija Comic Sans redatelja Nevija Marasovića, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u naslovnim ulogama, osvojila je Nagradu žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić koja se dodjeljuje za najbolji film iz regije na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST.

Nagrada žirija "Nebojša Đukelić" dodjeljuje se filmu "Comic Sans" Nevija Marasovića, za izuzetno duhovit i nekonvencionalan pristup vječitoj temi emotivnog brodoloma čovjeka rastrgnutog između zavodljivih izazova modernog doba i snage iskrene ljubavi – stoji u obrazloženju žirija u sastavu: Gordana Restović, Dragan Jeličić i Nerina T. Kocjančić.

Comic Sans na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života. A kako je proteklo snimanje i kroz koje je sve avanture prošla filmska ekipa provjerite u nastavku.

Press

Nevio Marasović

1. AVANTURA U KOPENHAGENU

Dok su pripremali film, Nevio Marasović i Janko Popović Volarić otputovali su u Kopenhagen gdje Zlatko Burić - Kićo živi i radi te proveli tjedan dana zajedno, intenzivno se družeći. Nisu bile važne samo glumačke probe, nego i zajednički izlasci, kuhanje, zabava, dugotrajni razgovori o svemu i svačemu… Budući da se prije toga glavni glumci nisu poznavali, ova kopenhaška avantura bila je ključna za odličnu energiju između njih koja "nosi" ovaj film.

Press

Janko Popović Volarić i Zlatko Burić

2. IZAZOVNA JABUKA

Jabuka je oduvijek bila u scenariju, ali snimanje na Jabuci logično bi bilo izvesti služeći se trikovima kakvima se na filmovima često služi – nađe se sličan krajolik i tamo se snima sve osim totala. Prvenstveno jer se na otočić Jabuku, u čijem se crnom vulkanskom stijenju nalazi magnetit, gotovo nemoguće iskrcati, a kamoli snimati tamo – no upravo je taj neobičan izazov produkcija odlučno prihvatila, na čuđenje svih Višana. Snimanje na Jabuci na kraju je uspješno odrađeno zahvaljujući što dobroj pripremi što nevjerojatnoj količini sreće, a filmska ekipa je "zaradila" zaista jedinstvenu profesionalnu uspomenu.

Press

Otok Jabuka

Press

Jabuka

3. BRUKETA&ŽINIĆ&GREY

Dio filma snimljen je u agenciji Bruketa&Žinić&Grey koja je ekipi bila najbolji domaćin na svijetu. Janko Popović Volarić, koji je prije nego što je postao glumac tri godine radio kao grafički dizajner u Vjesniku, na setu je definitivno upio dio kreativne atmosfere koju je pretočio u ulogu superuspješnog dizajnera.

Press

Davor Bruketa i Janko Popović Volarić

4. STVARNO SLOMLJENI NOS 

Alan, kojeg glumi Janko Popović Volarić, u filmu ima slomljen nos. Zahvaljujući maloj nezgodi koju je doživio na snimanju, Janko je zaista slomio nos pa taj dio, na njegovu nesreću, nije trebao glumiti.

Press

Janko Popović Volarić i Zlatko Burić

Press

Janko Popović Volarić i Zlatko Burić

5. NATAŠA JANJIĆ U PIN-UP IZDANJU

Kao jedan od filmskih rekvizita nastao je pin-up poster Marine, Alanove bivše koju u filmu glumi Nataša Janjić. Poster je važan za radnju filma jer je okidač Alanova agresivnog ispada na tulumu agencije.

Press

Nataša Janjić

“Comic Sans” nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Programa Kreativna Europa - Potprograma MEDIA.