Đurđa Tedeschi
 promo
autorica ivana jurić

Izložba 'Nevidljivo lice' okupila ljubitelje umjetnosti

U Studiju Moderne galerije 'Josip Račić'  otvorena je izložba Ivane Jurić 'Nevidljivo Lice / Face Blindness', na kojoj autorica predstavlja 12 radova na temu poremećaja koji otežava percepciju ljudskog lica

Koncept izložbe kreće od Face Blindnessa, poremećaja percepcije ljudskog lica (Prosopagnozija), kojeg u blagom obliku ima i i sâma autorica, multimedijalna umjetnica koja je diplomirala animaciju i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je nagrade Akademijie likovnih umjetnosti u Zagrebu za izuzetan uspjeh tijekom studija i diplomskog rada, Druge nagrade ESSL ART AWARD CEE 2009 za film Ja i seriju kolaža i Grand Prixa na Festivalu hrvatskog animiranog filma.

promo
Ljubavno-umjetnički par Fedor Fischer i Ivana Jurić

Kako u predgovoru navodi Željko Marcijuš, autorica 'kontroliranim kaosom kolaža rekreira biološki portret vrste koji je univerzalan, disperzivan, višedimenzionalno prostorno-vremenski oblikovan, znakovit i slojevit'.

Izložbu su među prvima pogledali brojni ljubitelji umjetnosti poput Loredane i Tomislava Bahorića, Đurđe Tedeschi, Tihane Harapin Zalepugin.

promo
Loredana Bahorić
promo
Katarina Strahinić
promo
Tihana Harapin Zalepugin i Đurđa Tedeschi
promo
Đurđa Tedeschi

Linker
20. travanj 2024 14:29