Foto: Press
KONCERT VELIKANA ELEKTRONSKE GLAZBE

Jedan od najvažnijih glazbenika ambijentalne glazbe dolazi u Zagreb

U ponedjeljak, 26. rujna, u zagrebački klub Močvara dolazi Tim Hecker, jedan od najvažnijih glazbenika koji danas djeluju na polju ambijentalne elektronske glazbe. Koncert koji organiziraju Žedno uho i Multimedijalni institut u suradnji sa Živom muzikom, još je jedno važno inozemno gostovanje kada je elektronska glazba u pitanju.

Nakon dva koncerta za pamćenje koje je Ben Frost u Močvari održao upravo zahvaljujući suradnji Multimedijalnog instituta i Žednog uha, došlo je vrijeme da Zagreb ugosti još jedno veliko ime suvremene elektronske glazbe.

Premda smo na njegov dolazak čekali dulje negoli je to planirano, dobra je vijest da nam Hecker dolazi na krilima sjajnog novog albuma “Love Streams” objavljenog za veliki 4AD. Snimljen na Islandu od strane već spomenutog kolege i prijatelja Bena Frosta, a uz gostovanje Icelandic Choir Ensemblea za kojeg je vokalne aranžmane radio još jedan genijalac Jóhann Jóhannsson, ovaj je osmi po redu album naišao na neskriveno oduševljenje kritike, ali i na pomalo iznenađujući komercijalni uspjeh zabilježen prije svega u Velikoj Britaniji i Belgiji.

Ograničena količina ulaznica po promotivnoj cijeni od 55 kn može se kupiti do 10. rujna. Nakon toga će stajati 65kn a na ulazu 80 kn. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark , kao i putem internet servisa navedenih dućana.

Linker
19. travanj 2024 13:44