RETRO TEHNOLOGIJA U SLUŽBI MODERNE GLAZBE

Lady Gaga piše pjesme na pisaćem stroju!

Lady Gaga objavila je novi singl “Perfect  Illusion“, a u jednom radijskom intervjuu se pohvalila da je tekst za pjesmu napisala na  – pisaćem stroju.

I ranije je slavna pjevačica na Instagramu objavljivala fotografije svog vintage “Underwood“ pisaćeg stroja, ali ovo je prvi put da je objavila kako je on dio njezinog spisateljskog procesa i kako tekstovi za njezine nove pjesme nastaju upravo uz pomoć ove tehnologije koja možda jest zastarjela, ali je i dalje nevjerojatno cool.

A photo posted by Lady Gaga (@ladygaga) on Jan 2, 2016 at 10:13am PST

Pjesma je nastala u suradnji s producentom Markom Ronsonom i Kevinom Parkerom iz benda Tame Impala, a u njoj se tematizira opsesija društvenim mrežama i želja da na njima predstavljamo idealiziranu verziju sebe.

U skladu s tekstom, i vokal Lady Gage je ovdje ostao čist i sirov, a nije korišten ni autotune, uobičajeno pomagalo kod većine modernih pop pjesama. Glazbeno je riječ o discko-rocku koji vas tjera na kretanje, a producent Mark Ronson je izjavio da će na čitavom albumu koristiti “analogniji“ pristup nego što je to bio slučaj na ranijim izdanjima.

“Perfect Illusion“ najavni je singl s Gaginog petog, još uvijek neimenovanog albuma, a još nije poznato kada ćemo moći slušati i cjelovito izdanje.

Linker
16. travanj 2024 07:10